bugün

dincilerin dinci olmayan herkesi ateist zannetmesi

Önce bir bkz verip şerh düşelim. (bkz: Her dindarı dinci ilan eden zihniyet)
Ve konuya dalalım.
Dinime küfreden müslüman olsa. Her dindar bireyi " dinci " ilan eden zihniyetin hezeyanıdır. Dinci gibi ucube bir tanım ortaya atıp dindarları aşağılamanın yeni bir yoludur. Kendisine cevap veren ya da ortaya argüman koyabilen her dindarı " dinci " yaftasıyla yaftalayıp ondan sonra da bizim lafımız dindarlara değil dincilere deyip çevir kazı yanmasın moduna geçerler. Bu zihniyet vakti zamanında " kamusal alan " diye ucube bir tanım ortaya attı , yetmedi hizmet alan ve hizmet veren diye bi kavramı diline doladı. Şimdi de dindar diye bir ucube çıkarttı. Bakın bakalım kim kavram kargaşasıyla halkı bölmüş şimdi.
Kimse kendini Allah'ın * sevgili kulu ilan etmez Etmemiştir de. Diyen sahtekarın önde gidenidir. Kaale almayınız.
Ne komunizm islam'dan esinlenmiştir , ne de islam kapitalizmi olduğu gibi kabul eder.
Bir kişinin islam inancı zayıf olabilir ya da hiç olmayabilir. Bu kendi bileceği iştir. Bundan dolayı kişi ne komunist olmakla ne de başka bişeyle itham edilebilir. Her ateist komunist olacak diye bir olgu yoktur. Gelin görün ki halkımız arasında ve şu sözlük ortamında her dindar argümana sahip kişi dinci , akp ci ve Gülen cemaati olmakla yaftalanıyor. Dindarlık AKP ve/veya Gülen cemaatinin tekelinde değildir beyler. Aklınızı başınıza toplayın. Biraz dürüst olun. Ondan sonra ortaya çıkıp her dindar dincidir ve her dinci kendi gibi olmayanı komunist , ulusalcı , ateist , deist , agnostik ilan eder derseniz samimiyetinize inanmam.
Önce çuvaldızı kendinize batırın. Her dindarı gerici , yobaz , şeriatçı , akp li , gülenci vs vs kalıplara sokup ondan sonra bunlar bizi yaftalıyorlar demeyin. inandırıcı ve samimi olmuyor.