bugün

gençliğin ataya cevabı

ey atam,

sarı saçlarına mavi gözlerine hayranım. keşke benim de saçım seninki gibi olsa. ama benim ten rengim biraz esmere kaçıyor. bu yüzden yakışmayacağını düşünüyorum. zaten geçen gün anıtkabir de yıllık ibadetimi yaparken bana eşlik eden sevgilime sorum senin saçlarının bana gidip gitmeyeceğini. 'olmaz sana o atam a has bir karizma' dedi. hak verdim.

ten rengimden bahsetmişken doğu kökenliyim ben atam. annem babama geçmişte sormuştum onların bildiği kadarı ile türkten başka kan taşımıyormuşuz ama ben kıllandım biraz bu durumdan. derhal araştırmalara başladım kürt kanı var mı ben de diye. senin emrinle yapılan türk milletinin özellikleri konulu bir bilgiye ulaştım. orada edindiğim türk kafatası ölçülerini kendi kafamda denedim. uymadı aq. kahroldum resmen. orta asya daki atalarımdan farklı olduğumu öğrenmem benim için bir yıkımdı resmen.

bu derdimi çağdaş yaşamı destekleme derneği nden bir kaç arkadaşla paylaştım. ordaki dostum bana 'olm üzülme lan. türküm diyen herkes türktür. bak atatürk böyle demişti zati' dedi. çok pis rahatladım. hemen ne mutlu türküm diyene sözünü 3 kere içimden söyledim. eski halime döndüm.

iyi varsın be atam.sen olmasan anam babam ermeni- yunan olurdu. benim ise kafam hin-avrupa soyuna dayanırdı sanırım!