bugün

legal yoldan devrim yapmak

hayallerde yaşayan, devrim ile reform arasındaki ayrımı farkedememiş bir ibnenin de savunduğudur. söylediği de gayet açıktır...

demektedir ki; devrim topyekün bir yenilenme olduğu gibi kendi içerisinde de kollara ayrılmaktadır. eldeki varolan binayı yıkmak ve yerine yeni bir inşaat yapmak mümkündür fakat yapılacak yeni binanın da kendi içinde katedilmesi gereken aşamaları vardır. temelini atmadığın bir müstakil evin sıva işlerine başlayacağını söylemek de pek bir komik durmaktadır hani bu ibneye göre. ve ısrar ile demektedir ki dünyanın hiç bir yerinde devrimler halk desteği olmaksızın gerçekleşemez... aksini savunanlar da hayallerde yaşayan bu ibne kişisine eşlik etmekten fazlasını yapmamaktadırlar.

devam ediyoruz; reform dediğimiz yenileme çalışmaları devrimlerin gerçekleşebilmesi adına olmaz ise olmazlardır. misal türkiye'de devrim gerçekleşecek ise tepeden inme bir şekilde bunu yapmak mümkün değildir. aksayan hususların tespitinin sağlıklı yapılması şarttır. ve işleyişinde herhangi bir aksama olmayan kurumların "devrim" adı altında yeniden yapılanma süreci içerisine girmesi de devrimin temelini oluşturan unsurlardan "hızlılık" ilkesine ters düşmektedir.

bugün ülkemde "devrim" isteyen insan evlatlarının da(ibne demiyoruz saygımızdan) ne yapacaklarını halka anlatmak dışında bir çareleri yoktur. şimdi burada bir çıkmaza giriyor fikirlerimiz. şöyle ki; bu durumu halka anlatmak zaman kaybı mıdır? hayır efendim değildir. zira insanlara birşeyleri anlatmak içinin harcanan zaman, insanlarla savaşmak için harcanan zamanın yanında devede kulak olarak kalmaktadır.