bugün

mehmet haberal

uludağ sözlük darbesavar yazarların darbeci olduğu kanısına, ancak ergenekon sanığı olmasıyla vakıf olduğu profesör.

hurşit tolon başlığına bakın, şener eruygur başlığına veya türkan saylan'ın başlığına ergenekon operasyonundan önce sırf cumhuriyet mitingleri sebebiyle bir kısım kişiler tarafından "darbeci" addedilmişler.

ama haberal? ergenekon sanığı olarak gözaltına alındığından beri "darbeci" diye nitelendiriliyor ulusözlük darbesavarları tarafından, öncesinde ne darbeciliği var, ne de düşüncelerinin eleştirilmesi? peki şu anda elinde tek bir delil var mı? elinde tek bir dayanak var mı? aşk mektuplarının, nutuk'un, atatürk posterlerinin, burs verilen öğrenci bilgilerinin delil diye götürüldüğü, özel yazışmaların medyaya sızdırılarak veya iddianameye konularak sulandırılan bir operasyondan bahsediyoruz yani genel olarak her ne kadar ciddi belgeler ortaya sunulsa da -12. operasyonda elde edilen bilgileri görmedik henüz, buna rağmen delil görmeden darbeci addeliyor insanlar- bir o kadar her türlü saçmalığın delil diye sunulabildiği/sunulabileceği bir operasyon.

birileri de bir takım ilginç bilgi fakirliği ile cevaplamaya gayret etmişler demiş ki, "mahkemece mustafa balbay'ın hakkındakiler kanıtlandı ve kendileri yalanlamadılar bunu" diye. yahu kardeşim mahkemece bir şey kanıtlanmışsa, bunun kararını mahkme "suç delilleri sabit olduğundan x yıl hapis ile cezalandırılmasına" gibisinden bir cümle ile hüküm verir ama henüz böyle bir duruşma olmadı? ayrıca mustafa balbay tutuklama kararının akabinde hücreye gönderilmiş ve bu haberler yayınlandığında bir kısım medya tarafından, bu haberlere karşı yalanlama "fırsatı" bulamamıştır ki, eğer birazcık takip ediyorsan süreci mustafa balbay'ın avukatı ile ilk buluşmasında bu haberlerde çıkan şeyleri yalanladığını görebilirsin. ben seni bir yere kapatsam senin hakkında türlü iftiralar atsam ama senin cevap verme imkanın olmasa, bu imkanı vermesem üzerine de desem ki, "bakın yalanlama yok" diye düşünsene içine düşürüldüğün durumu? neymiş mahkemece kanıtlanmış. hukuk anlayışınızı takdir ettim gerçekten.

neyse bu ve bunun gibi haberleri referans alıp "darbeci" diyorlar. yahu adam hakkında bilginiz nedir ki? tek bilgi ecevit'in hastanesindeyken ağırlaştığı, başka hastaneye nakledilince iyilşemiş vs. birileri işi abartmış işte ecevit'in durumunu kötüleştirmişler ülkede istikrar istemiyorlarmış falan ulan bunu söyleyen adamları zannedersin kırk yıllık ecevitçi? ecevit vefat ettiğinde arkasından küfür etmedikleri kalanlar, 2001 krizinden dem vurup her türlü lafı edenler sanki başka kişilerdi? amaç nedir ki?

ergenekon operasyonunda bir sürü kişi gözaltına alındı kimileri salındı kimileri tutuklandı ve haberal gözaltına alındığı andan beri bir kampanya "darbeci" haberal tanıdık olduğu için rahatça söyleyebiliyorlar peki ya salıverilen 31 kişi? onlar da darbeci değil mi? hani gözaltına alındılar ya operasyon kapsamında ismin geçti bir kere darbecisin! ya haberal da salıverilseydi ne olacaktı? gözaltına alınmasını darbeci olmak için yeterli gören zihniyet ne diyecekti? ayıp.

bugün başlığı bile olmayan kişiler, zerre tanınmayacak kişilerin 13. dalgada ismi geçince buradaki darbesavar büyük demokratlar üşüşecekler "ergenekon operasyonunda gözaltına alınan darbeci" lan adam hakkında zerre fikrin yok, tanınmış bile olsa belki adamın adını 2. veya 3. duyuşun ama maşallah her haltı biliyor gibi takılırlar. eminim burada birçok adam mehmet haberal'ın kim olduğunu, geçmişte neler yaptığını ergenekon operasyonu ile öğrendi ama ağzından tükürükler saça saça "darbeci" demeyi bir halt yemek zanneder.

bu adamlar yargılanıp aklanırlarsa ne olacaksınız çok merak ediyorum.
güncel Önemli Başlıklar