bugün

1 mayısı olay çıkarmak için kullanmak

iyi niyeti olmanın gereği taksime sembolik bir heyetin giderek çelenk bırakması ve günün anlamıyla ilgili konuşma yapmasıdır.

ama tüm kitlenin taksime yürümesini sitemekteki amaç sadece olay çıkarmaktır. tüm şehrin trafiğinin kilitleneceği bir ortama girmek için gösterilen bu direnç, sadece provakasyon yaratma istemidir.

marjinal gruplar sembol yaratmaya çalışır, değer oluşturmaya, geçmişte yaşanan karşılıklı cinayetlerin, yahut tek taraflı katliamların duygusal sömürüsünü kullanmak ister. çünkü varolabilmesini sağlayacak tutarlı ve mantıklı bir argümanı başka yoktur. her gösteriyi olaya dönüştürmek ister ki sürekli insanlar ölsün,i sürekli semboller yaratılsın, sömürüler sağlansın.

marjinaller polis copu ister, gözaltı ister ve hatta polisin birkaç kişiyi öldürmesini arzular. türk polisi maalesef dünyadaki en eğitimsiz ve profesyonel olmayan, siyasallaşmış güvenlik güçlerinden olduğudnan, bu tür ölümler, aşırı güç kullanımları hep olur. döngünün tekrarlanmasını ister marjinal sersri, daha çok olay olsun, daha fazla ölüm yaşansın diye...