bugün

dtp nin obama dan özerklik istemesi

türkiye kürtlerinin bir kısmının abd'nin türkiye vilayetinde özerklik istemesidir.

--spoiler--
DTP: Obama'yla Yapabileceklerini Konuşacağız, Genel Af Hükümetin işiDTP'li Tuncel, ABD Başkanı Obama'yla yapacakları "beş dakikalık görüşmenin tanışma ve fikir alışverişi şeklinde geçeceğini" söyledi. Tuncel, "genel af isteyecekler" haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

BiA Haber Merkezi - Ankara

3 Nisan 2009, Cuma

Bawer ÇAKIR

"ABD'nin Ortadoğu'da önemli bir rolü var. Bu nedenle kendisiyle yapacağımız görüşmede Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda fikir alış verişi yapacağız."

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün ABD Başkanı Barack Obama'yla yapacağı görüşmeyle ilgili bianet'e bilgi veren istanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, bugün gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ABD Başkanı Obama, 5 Nisan'da Ankara'ya gelip 6 Nisan'da TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak.
--spoiler--


ama anlaşıldığı üzere basında farklı yönlere özellikle çekilerek şekillendirildiği anlaşılan haberdir. nedeni dtp'yi muhatap almak yerine faşist ideolojinin her zaman yaptığı gibi kendi ürettikleri dedikodularla türkiye toplumunun beynini yıkama çabası olsa gerek.

işin tuhafı da şu. chp ve akp obama ile görüşüyor. tsk meclis'te obama'nın konuşması için davet talep etti ve aldı. yani herkes için hak görünen nedense dtp için sömürgecilik arzusu olarak resmediliyor.

obama ile özel konuşma talep eden parti ise mhp'dir. mhp'nin talebi olmasaydı chp, mhp ve dtp ilk defa bir araya gelecekti. şaşırtıcı değil mi? meclis 2007 yılında şekillendi ama kimse dtp ile abd başkanının yanında olmadan görüşmeyi düşünmedi bile.

bu durum da bize şunu gösteriyor. dtp'nin yerden yere vurulması için parti mensuplarının çoğunun kürt olması yeterli demek ki.