bugün

tacize uğradığını gururla anlatan kızlar

taciz sözcüğünden nedense seks ya da sevişmeyi anlayanların yaşadığı bir coğrafyada yaşamanın tezahüdür gururla anlatılacağını sanmak/sanrımak.

taciz; kasadan para üstü veren kasiyerin elinize bilerek dokunmasıdır siz istemeden hem de. ve tabii nedense tacize uğrayan hep kadın olarak kazınmıştır minik beyinlere. pek tabii aynı tacizi bir erkeğe de yapabilir bir kadın.

taciz; yanınıza oturan kişini ısrarla bacağını bacağınıza yapıştırması, düğmelerin arasından memenizi görmek istemesi, saçınıza dokunması ve daha bunun gibi milyonlarca sizin rızanız olmadan yapılan hareketlerdir. biz henüz kafamızda kavram kargaşası yaşadığımızdan dolayı aman da aman beni beğendi de taciz etti bağlmanında alabiliyoruz olayı. ne yazıktır ki, tacize uğradığını hisseden kadın da bu zehirli dilden korktuğundan sessiz kalabilmektedir. yoksa hiç kimse istemediği ve yıllarca altına ezileceği, psikolojisinde gedikler açacak bu travmaya sessiz kalmak istemez. iki kelam yanyana getirenlerin, fütursuzca yazacakları/düşünecekleri/bakışları yüzünden yaralanır ve yarasını sağaltmaya kendi uğraşır.

herkesin dilinde bir empati var. hay yi-s-ik-eyim empati diyen dilinizi!!!!

bir düşünsün bakayım;

bir el geziyor vücudunda, kalabalık bir otobüste

daha da ileri gideyim; bir el girmiş apış arana

iğreniyorsun bir yandan da koduğumun toplumundan utanıyorsun!!! ses çıkarmıyorsun

attım önünüze işte; taciz taciz gurur gurur sözcüklerinizin vücuda gelebilecek hallerini.

ya da yazarak/mesaj atarak/telefon açarak taciz ediyor kişi diğerini. gurur mu duyar taciz edilen. gurur mu duyar anlatan dili/ kanar mı????