bugün

çanakkale savasi sinema filmi olsun kampanyası

her ne kadar güzel olur diye düşünsem de bu ülkede maalesef zor. hatta imkansıza yakın.
öncelikle eğer bu film, işte biz süperiz bunların hepsi şerefsiz tadında çekilirse gene sadece trt-1'de yayınlanır, izler izler gururlanırız.
uluslar arası arenada iş yapabilmesi için sadece dramatik değil aynı zamanda heyecan ve aksiyon dolu savaş sahneleri içermesi gerekir. klasik olarak illa ki bir aşk hikayesi ike de süslenmeli. ayrıca senaryosu çok büyük ustalık ister. hollywood tarzını çok iyi bilen biri tarafından daha önce de dediğim gibi, onlar şerefsizdi, biz hepsini iman gücüyle yendik tadında çekilirse kimse dönüp bakmaz. buradaki dengeyi tutturmak zor.
hadi diyelim ki film çekildi, sinemalara geldi, hemen ertesi gün başlar tartışmalar;
filmde niye başı kapalı kadın yok/niye var
vay efendim türk askeri asla bunu yapmaz, asla şunu yapmaz (mustafa filminde atatürk asla parasını gereksiz harcamazdı diye bağırılan salakları hatırlayın)
ingilizler öyle demez, böyle yapmaz.
atatürk şöyle böyle gösterilmiş vay efendim rezil olduk.
off düşüncesi bile korkunç. bu film çekilirse, her film arkasında her biri birer sinema üstadı olan türk halkı kesinlikle filme geçer not vermeyecektir. popülist gazeteler ve yazarlar filmi yerden yere vuracaktır.
bu yoğun eleştiri bombardumanından kurtulmak için çekilecek filmde de, bir türk askeri tek başına 226262226 düşmanı öldürdü, bir bulut indi düşmanı aldı götürdü gibi saçmalar olmak zorunda kalacaktır. bu da film olarak işe yaramaz hale getirir yapımı.
türkiye gibi, her kafadan bir ses çıkan, herkesin herşeyi çok iyi bildiği bir ülkede böyle bir film olamaz.