bugün

akp nin galatasaray ı destekleme nedeni

aziz yıldırım son yıllarında akp ile arayı düzeltmişti yanlış hatırlamıyorsam ama taraftarla arayı bozdu ve ali koç göreve geldi. ali koç siyasi görüşü bariz belli olan bir ailenin ferdi. kendisinin eskiden beri mhp'ye oy verdiği söylenir devlet bahçeli ile arasının iyi olduğu söylenir ama fenerbahçe'nin genel yapısı kemalizme yakındır elbette taraftarlar ve kongre üyeleri arasında muhafazakar, dinci, liberal, solcu, ülkücü vs... var. fakat fenerbahçe'nin siyasi içtimai çizgisi atatürkçülüktür. ergenekon davalarının gündemde olduğu yıllarda fetö ve akp'ye yakın medya fenerbahçeyi futbolun ergenekonu ilan etmişti. 3 temmuz sürecinin de fenerbahçe'nin ergenekon davasının içine çekilerek bir şekilde fetönün fenerbahçe'yi ele geçirme eylemi olduğunun altını çizelim tıpkı ergenekon kumpaslarının olduğu dönemde fetö'nün tsk'da iyice yapılanması gibi.
görsel

türkiye'de son yıllarda açılan siyasi, askeri, sportif birçok büyük davada hedef kitle atatürkçüler oldu ve birçoğu görevden ya uzaklaştırıldı ya içeri girdi ya da girdi çıktı ve bir şekilde küçük bir kısmı görevine iade edildi. aziz yıldırım'ın fetö ile geçmişte nasıl bir hukuku vardı ya da akp ile eskiden arası nasıldı tam bilgi sahibi değilim ancak ergenekon, balyoz, askeri casusluk, 3 temmuz, 7 şubat, 17-25 aralık, mit tırları ve 15 temmuz hepsi bir zincirin halkası. uçları da ülkenin en arızalı sinir hatlarına değiyor.

gelelim akp'nin galatasaray'ı desteklemesine. akp beşiktaş, trabzon, başakşehir ve diğer anadolu kulüplerini stadyum bakımından desteklemiştir. hepsinin stadyumunu hükümet yapmıştır hükümet yancısı inşaat şirketleri ve müteahhitler paraya para dememiştir. ancak son yıllarda ülke futboluna belirgin şekilde etki eden ve özellikle galatasaray ile trabzonspor'un ekmeğine yağ süren bir lobi var. lobi hükümetin ve devletin verdiği yetki ve gücün şımarıklığı ile medyada, futbolda fenerbahçe düşmanlığını körüklüyor. bunu anlamak için 29 aralık 2023 gecesine ve 30 aralık 2023 sabahına gidin arkadaşlar yaptırılan haberlerde fenerbahçe ve ali koç'a atılan iftiraları çok iyi okuyun galatasaray da fenerbahçe ile beraber sahadan çekilmesine rağmen neden hedef alınmadı neden konuşulmadı bunları görün.