bugün

hamas sempatizanı arapların vahşice katledilmesi

hamas terör örgütünün sempatizanı değil, hamas militanı, destekçisi demek daha doğru tanım olur.
bunlar hamas terör örgütünün terörist kaynağı. bir terör örgütüyle mücadele yapılırken onun nasıl silah ve para kaynağını kesmek-kurutmak gerekirse terör örgütünün insan kaynağı da kurutulmalı.

terör örgütünün insan kaynağı kurutulmalı derken bunu toplama kampları, okullaşma, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, eğitim, çalışma hayatı, bilinç vb gibi alanlarda da yapabilirsiniz veya bir geniş çaplı operasyonda cezalandırma, şiddet, korku, pasivize etmek için şeklinde de yapabilirsiniz.
bu kirli savaşta kimse masum değil.

hatırlayın...
daha dün israil topraklarına girip yerleşim yerlerinde binlerce kadın çocuk yaşlı genç demeden sivil halkı yol ortasında evinde arabasında müzik festivalinde makineli tüfeklerle ateş açıp binlerce sivil israilliyi öldüren, binlerce roketi hedef gözetmeden sivil halka yerleşim yerlerine atan hamas teröristleri için sevinç gösterisi yapanlar bunlar değil mi?

kaçırılan israilli uüzlerce sivil kadın çocuk yaşlıları caddelerde gezdiren ve linç etmeye kalkan zafer çığlığı atan bunlar değil mi?
caddelerde sevinç çığlığı atarken, hamasın yaptığı terör eylemi kutlarken, buna destek verirken iyiydi de şimdi o sevinç çığlığı attığın cadde ve sokaklar bu terör destekçilerinin mezarı olunca mı insanlık damarınız kabardı.

sahi ya...
israil filiistini bombalarken israil'de barış eylemleri oluyor ve fazla şiddet gösteriyor diye israilliler hükümetlerini eleştiriliyor.
filistin ile barış içinde yaşayacaklarına inananlar var ve filistin devletini destekliyorlar. bu kadar ölüm olmamalı, siviller ölmemeli diyen israilliler var.

peki...
siz hiç duydunuz mu, israil'e terör eylemi yapılırken israilli sivillerin ölümünü protesto eden bir tane arap, bir tane filistinli, bir tane türk vs müslüman gördünüz mü?

israil'in de yaşam hakkı var, zaten kudüs bir yahudi şehri, sonra hristiyan şehri olmuş, müslümanlar en son gelmiş. bu şehir kimsenin inancına özel bir şehir değil diyen, miting düzenleyeni duydunuz mu?

terörist araplar binlerce sivil yaşlı genç kadın çocuk israilli sivil sokaklarda müzik festivalinde katledilirken, kaçırılırken, rehin alınırken ve bunu da "allah'u ağbar" sevinç çığlığı atarlarken bu katliama lanet eden bir tane protesto türkiye, flistin, arap coğrafyası, avrupa, amerika duydunuz mu?
yapmayın böyle şeyler diyen uyaran gördünüz mü, benden başka?
terör eylemi ve teröriste özgürlük savaşçısı, din savaşçısı gözüyle bakanın gözü oyulur. bu böyle olmuş ve olacak.
eline imkan geçse bir tane yahudi bırakmayacak insanlara neden acıyayyım?
bugün israilde milyonlarca yahudi var ama filistin devleti kurulsun 1 tane Yahudi bırakmazlar.
neden zalimlikte yarışanlardan bir tarafı tutayım veya o tarafa acıyayım?
kusura bakmayınız ama bu iki yüzlülüğü yapamıyorum.