bugün

asgari ücret

1 kişinin yaşamını geçirmesi için gereken aylık mininmum ücrettir.

peki gerçekten öyle mi?

asgari ücret 11.000 TL civarında. istanbul ve izmir'de bir evin kirası 15.000 üstü. Demek ki bu asgari ücret değil. Asgari ücret adı altında ucuz insan gücü olarak sömürülüyorsunuz. seçim zamanı yılda 2 kere, seçim yoksa yılda 1 kere "zam" adı altında hiçbir anlam ifade etmeyen bir değişim görüyorsunuz. Sizi diri diri mezara koymuşlar ama siz nefes almayı yaşamak zannediyorsunuz.

Hükümet parayı pul etmiş, sendikacılar onların kuklası, kağıda bakmadan iki lafı bir araya getiremeyen muhalefet partileri hükümete şükrettiriyor. basın diye bir şey 2002 yılından beri yok. Bunun yanında halkta tam bir tutulma gerçekleşmiş durumda. kimseden bir itiraz ya da tepki de yok. bir insan ne için çalışır, neden yaşar?

aklını kullanan insanları hollanda'ya gidip bok temizlemeye mahkum etmiş bu ülke. en kalifiye vatandaşlarını gelişmiş ülkelerde 1200-1500 dolar alıp para biriktirmeye teşvik etmiş. gencine iş kurmayı düşünmediği gibi işsiz kalanlara da "gss prim borcu" getirmiş. baştan aşağı rezalet. elini nereye atarsan at kalıyor. ben daha fazla kafa patlatamayağım. halinden memnun olan halk düşünsün.