bugün

ssk emeklisine zam muamması

Bu eyt muhabbetine o kadar fazla kişi hiç çalışmadan, “hiç çalışmadan ama” emekli edildi ve millet memnun edilecek diye ev hanımından bilmem neyine kadar o kadar fazla kişiye sosyal yardım aylığı bağlandı ki; bir de bunların üstüne sağlığından elektriğine bedava yaşayan bir göçmen ordusunu ekle; gelinen noktada 3 kişi çalışıyor, 10 kişiyi besliyor.

ünlü bir tiyatro oyunu vardır, roberto cossa'nın "babaannem 100 yaşında" oyunu..
doymak bilmeyen babaanneyi beslemek için akıl almaz bir tempoyla çalışan ailenin bireyleri, aslında toplumun "getirildiği haldeki" farklı sosyal sınıfları temsil etmektedir.

bu aile, sistemi temsil eden babaanne ve bu babaanneyi doyurabilmek için günde on altı saat çalışan bir pazarcı bir baba, Herkesin gözü önünde kötü yola düşmüş küçük bir kız, Evin mutfağında canla başla çalışan, evlenememiş bir hala ve evi çekip çeviren bir anne ile Hiç bir işe yaramayan asalak kardeşten oluşur...

bilemiyorum, tanıdık geldi mi? eğer yönetici sınıf da zamanında tiyatro izleseydi; eminim ki, yaptıkları şeylerin kendi icatları olmadığını, sonuçlarının tarihte ve sanatta bolca var olduğunu bilir ve "hayır, yine yapsınlar" ama hareketlerinin açmazlarını önceden görerek kısmen tedbir alabilirlerdi..