bugün

samsung

telefon fiyatlarını apple ile orantıladığı zaman iyi telefon olabileceğini sanıyor.

iphone'un en önemli silahı; yazılım alanındaki başarısıdır bana göre. apple yazılıma yatırım yaparken, bunlar yeni modeller çıkartarak yazılımcılarının beynini sikmekle meşguller.

bu arada samsung telefon kullanıyorum. telefonun aşırı ısınma sorunu var. bir ara güncelleme gelmişti ve düzgün çalışıyordu ama bir süredir yeniden siki tuttu. aşırı ısınma sorunu hortladı. samsung yazılım işini yapamıyor bu yüzden de telefonları kısa sürede değer kaybediyor.

insanlar sürekliliği olmayan şeye güvenemiyor. ekonomi gibi. eğer paranın değeri dünya da sürekli değer kaybederse, vatandaş o paraya itibar etmez. samsung da yazılım alanında bir düzeltiyor bir bozuyor. stresi yaşamak istemeyen insanlar da bir daha aynı marka telefonu almazlar.

exynos işlemci inadına ne demeli? yarrak gibi bir işlemci yapmışlar. kendi telefonlarıyla, kendi yazılımlarıyla uyumsuz olmasına rağmen, hala kullanıyorlar. hadi bir kere hata yaptın herkes anlar ama, bu inat nedir kardeşim? bu işlemciyi geliştirmek istiyorsan bunu en ucuz telefonunda kullanırsın, sorunsuz hale getirirsin, sonra da üst seviye telefonlarında kullanırsın.
aynı modelde bir exynos, bir sd çıkartmanın mantığı nedir? şimdi de, s21 fe 5g modelini sd ile çıkartmışlar. yakında s24 çıkacak, bunlar hala s21 fe modelini sd ile çıkartma kafasında. görmüyor musun kardeşim? sd'li telefonların tutuluyorken, exynos çöpü senin adını yerin dibine sokuyor. sana müşteri kaybettiriyor...

iphone'un type-c destekli modeli çıktığında direk ona geçmeyi düşünüyorum.
o zamana kadar samsung adam olursa ne ala...