bugün

tanrı yı kim yarattı

ajda pekkan eskidi, reha muhtar eskidi, osman tamburacının bıyıkları ağardı, ali kırcanın emmeli gömmeli seks kasedi eskidi, bu soru eskimedi.

muhabbete on takla attırmaya gerek yok, nedir yani beklenilen. birisinin çıkıp "ben yarattım amına koyım" demesi mi bekleniyor. dese nolcak peki? şimdi ben çıkıp desem bunu, herkes kalkıp sırayla "hayır ben yarattım" triplerine mi girecek?

inanır ya da inanmaz o kişinin kendi kişisel problemi. inanıyorum diyen adam aslında iman eden adamdır, imanda matık arayan insanda siksalağının en önde gidenidir, bayrak taşıyanıdır. iman eden bir insanın iman ettiği kavramı mantıkla açıklamak gibi bir derdi olmaz ki, olamazda zaten, adı üzerinde adam iman etmiş. daha bunun üzerine "tanrı mı insanı yarattı insan mı tanrıyı yaratttığı" geyiklerini çevirmenin ne anlamı var. nedir yani "tanrıyı kim yarattı" diye sorunca, inanan insanların kafalarında bir şimşek çaktıracağını mı düşünüyorsun.

yahu bir kere tanrının varlığı ile ilgili böyle felsefi yaklaşımlar, sorular, sorgulamalar, beyin cimnastikleri sadece yeni yetme karıları düşürme ayağına yapılır. doğru kullanıldığı zaman inanılmaz derecede de etkili bir silah olabilir; girdiğin ortamda bu ve bunun gibi aragazlarını verirsin, yeni yetmemizin kafası karışır ama dibi de düşer "ay çok felsefik bi şiy bu" der, yakınlaşırsınız işte. bunun dışında suyu bulandırmaya, kafa karıştırmaya gerek yok.

inanmayan adamda inanmıyodur işte, onda da mantık arayamazsın. "ibrahim tatlıses in samimiyetine inanmıyorum ben" diyen adamla "tanrıya inanmıyorum ben" diyen adamın arasında bir fark yoktur, inanmayabilir, gayet normaldir. sorgulayamazsın, yargılayamazsın, etiketleyemezsin bu insanıda.