bugün

futbola siyaseti karıştırmak

https://twitter.com/ajans...tatus/1629927930309509120

birileri henüz devlet ile hükümet arasında farkı bilmiyor.
akp karşıtı olmak veya akp iktidarını başarız bulup istifasını istemek vatan hainliği mi oluyor?
yok yani, yarın akp seçimi kaybettiğinde muhalefete düştüğünde bir akp destekçisi chp veya başka parti iktidar olursa ve onu eleştirirse akp destekçileri vatan haini mi olacak?

bırakın akp chp tartışmasını, hatta; devlet bile tartışılır. devlet vatandaşa hizmet için vardır ve vatandaşına hizmet için vatandaşını korumak için vatandaşını yaşatmak için oluşmuş bir sosyal mutabakat ile (anayasa) ortaya çıkmış yapıdır.
ben devletim, devleti ben yaşatıyorum.
vergimle canımla kanımla.
tabi ki yeri gelince yanlışı olunca ve yetersiz olunca devleti de eleştireceğim.
insanı yaşat ki devlet yaşasın.

edibüdü: Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği uzun öğüdün bir bölümüdür bu söz. Anlamı bugün anlaşıldığı haliyle: “insanlar mutluluk ve huzur içinde yaşarsa devlet de var olur. Devletin var olabilmesi için insanların huzurlu olması gerekir, insanın mutlu ve huzurlu olmadığı bir coğrafyada devletin varlığı da tehlikeye girer.”

“Ey Oğul! diye başlar

Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana... Âcizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adâlet sana... Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana…”

“Ey Oğul!

Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana... Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana...” diye devam eder.

cahillere devlet ile hükümet arasında ki farkı anlatmak fille ip atlamaya benzer.
malum, Fillerin zıplayamayan tek memeli hayvan olduğunu biliyorsunuz ama onlar bilmez.