bugün

kuran ı kerim aldatmacası

evvela, neresinden tutsan elinde kalan iddialarla aldatmaca olduğunu iddia eden arkadaşlar var. bak sen! kur'an-ı kerim'den bahsederken hz. peygamber'e sağlı sollu vurma girişimlerine ise pes demekteyim.

şimdi bakın arkadaşlar, insan aklı sınırlı. elbetteki ilahi bir kaynağa sahip olan bu kitapta o küçücük beyinlerimizin idrak edemediği şeyler olacak. utanmak sıkılmak yok! hepimiz insanız. önce bunu bir kabul edelim, tamam mı hafız ?

kur'an-ı kerim'in nasıl kitaplaştırıldığına gelince : kur'an-ı kerim'deki surelerin sırası hz. peygamber'in her ramazan ayında hz. cebrail ile mukabele yapması sırasında öğrenilmiş sıradır. yani hz. peygamber her yıl, ramazan ayında kur'an-ı kerim'i okurdu, karşısında hz. cebrail de okur, karşılaştırma yaparlardı.(mukabele kelimesinin kökü buradan gelir) onun için "iniş sırası" değil de "hz. peygamber - hz. cebrail doğrulaması"ndaki "sıralama" önemlidir. hz. peygamber'in öngördüğü sahabeler de "hafız"lık müessesesinin temelini atmışlardır. kur'an-ı kerim'in kitaplaştırılması kafadan yapılmamıştır yani. hz. peygamber'in uygun gördüğü sahabelerin dilinden kur'an-ı kerim kitaplaştırılmıştır. bu bir.

kölelik meselesine gelince; islamiyet köleliği yasaklamamıştır ancak cahiliyye döneminde onlara insan değerini vermiştir. hatta hz. peygamber'in kölelik müessesesine sıcak bakmadığı -ve hatta hoşlanmadığı- ve elinden geldiğince köleleri özgürleştirdiğini bize aktarılan hadislerden anlayabiliriz. "hürlerden kim bize katılırsa emniyettedir, kölelerden kim bize katılırsa özgürdür" hadisi de bu konuda bize bir yol gösterici niteliğindedir. hz. peygamber köleliği kendi hayatında kaldırmıştır. ve hz. peygamber kur'an'ın canlı kanıtıdır. bu iki.

kadın erkek eşitliği konusunda çok şey söylenmiş lakin şu unutulmuş : "kadınlar, allah'ın erkeklere emanetidir."

içkinin yasaklanması da kademe kademe olmuştur. insanların yaptıkları hataların bedelidir. (bununla ilgili geniş bilgi google'da bir tık ötede)

vel hasıl-ı kelam; meallerden yola çıkıp "ahaha gerizekalılar nelere inanıyorsunuz, yavrum sizi yemişler" tarzı iddialarla inanan insanların karşısına çıkmak gülünçtür. en azından bir tefsir falan karıştırın, sahih hadis kitaplarına*** göz gezdirin, oralardan bir şeyler edinin. ondan sonra gelin, inanan insanları salak yerine koymadan muhattap alıp tartışın. alemin akıllısı siz değilsiniz.
güncel Önemli Başlıklar