bugün

yasin suresi ve şeytanın aldatmacası

Kimi müminin "sadakalar fakirler içindir..." ayetini ileri sürerek devam ettirdiği aldatmacadır.

Yahu müminler, peygamberin fakir olduğunu söyleyen sizler değil miydiniz? Ne oldu, şimdi zengin olduğuna mı karar verdiniz?

Aslında laf buraya gelsin diye özellikle bekledim. Şimdi biraz daha ciddi girelim mevzuya:

Öncelikle Allah'ın mücadele 12'den bir ayet sonra fikir değiştirmesine dikkat çekeceğim ki kuran benzer örneklerle dolu. Şunu da şuraya

https://acikkuran.com/4/82

Koyup bu konuyu yorumsuz geçeceğim.

Aslında haklısınız, peygamber fakir değil, gayet zengindi ki bunu size itiraf ettirmek istemiştim. Zaten bir kişinin bile karnını zor doyurduğu o dönemde 14 eşe aynı anda bakabilmek zengin olmakla mümkündür elbette. Peki nasıl zengin oldu? Şöyle:

Peygamber Medine'ye gelip, güç topladıktabin sonra o tarihe kadar vergi nedir bilmeyen arap toplumundan zekat adı altında vergi toplamaya başladı. Hayır, zekatı isteyen istediğine vermiyor, ilgili memurlar tarafından toplanıyordu. Oranı da başlangıçta yüzde 2.5 filan değildi. Kuran'a göre "ihtiyaçtan fazlası"ydı. Ek olarak cizye gelirleri de doğrudan peygamberin elinde toplanıyordu.

Bundan başka ganimet malları vardı. Peygamber sağlığında 28'ine şahsen katıldığı 100 kadar küçüklü büyüklü sefer ve baskın düzenlemişti. Kuran önce ganimet malları Allah'ın ve resulünündür diyor. Bu rahatsızlık yaratmış olmalı ki sonra malların beşte biri Allah'ın ve resulünündür diyor. Tam Bu noktada bir uzlaşma oluşmuş gibiyken sıra tehditle yurdundan sürülen yahudi beni nadir kabilesinin meşhur fedek hurmalıklarına gelince iş yine değişiyor. Bazı müminler hurmalıkların beşte bir kuralına göre dağıtılmasını isteyince, onlar için at mı sürdünüz, kılıç mı çektiniz azarını içeren ayet "iniyor". Sanki yahudiler peygamberin at sürmeye ve kılıç çekmeye hazır ordusundan değil, kendisinden korkup, mallarını ona bırakmışlar gibi! Bu fedek hurmalıkları sonra başka olaylara da sebep oluyor ama oralara girmeyelim.

Peki peygamber bunca malı bir tek şahsına ve ailesine mi kullanıyor? Tabi ki hayır. Aynen müminlerin iddia ettiği gibi uygun bulduğu kişilere birşeyler veriyor sürekli. Veriyor ama nasıl veriyor? Şöyle: zekat ayetindeki "kalpleri islam'a ısındırılması gerekenler"e, yani zenginlere fazla fazla veriyor. Hatta bir keresinde bir fakir yardım istiyor, peygamber birşeyler veriyor, hemen sonra bir zengin yardım istiyor peygamber ona çok daha fazlasını veriyor. Niye böyle yaptın diyenlere ikisi de aldığından memnun oldu, zengine fakire verdiğim kadar verseydim memnun olmazdı diyor.

Bu ayrımcılık o hadde varıyor ki huneyn savaşında mekke'nin zenginlerine aşırı yüklü ganimet verince bazı ensar kendisini adaletsizlikle suçluyor ve birisi işi fiziki saldırıya kadar götürüp, üstündeki örtüyü çekip, düşürüyor. Ha o olayı bastırmak için yaptığı konuşma çok taktir ettiğim bir deha örneğidir, o ayrı...

Sonuç olarak mekke döneminde kimseden birşey istemezken, Medine'de işler değişiyor... Bu durumda mekke döneminde "inen" ayetlerin hükmüne göre hareket etmek gerekmez mi?