bugün

israil dururken filistin i desteklemek

savaşı maçlara karıştırmakla eşdeğer bir davranıştır.
çok umurlarındaydı biri desteklesin diğeri desteklemesin. savaşlar oluyor, haliyle insanlar ölüyor. filistin halkına hak verilebilir. aç, susuz, hastanesiz, hiçbir şeyleri yok..vs ama bilinmelidir ki filistinin düşmanı israil değil, filistinin düşmanı hamastır. evlerin altından israil tanklarına ateş açıp, üst katlarda oturan masumları, bebeleri düşünmeyen israil değildir. halkın ülkeden çıkışına izin vermeyen israil değildir. acil hastaları israil hastaneleri "bize getirin" dediği halde göndermemiş olan da israil değildir. yeterince bakınmamış olan baksın ki, filistinin düşmanı hamastır.
daha birkaç sene önce ikide bir bomba atıyorlar, canlı bomba yolluyorlar diye duvar ördü araya israil.
masum insanların ne günahı var evet. günahları yok. savaş var, ülkeye sahip olan hamas var. günahları yok ama kendi içlerinde düşmanları var. nasıl bizde varsa onlarda da var.
şimdi pkk dağda çatışıyor diye askerimiz dağda, bizim dağlarımız var sınır bile koyulamayacak durumda olan. doğuda, uzak değil bizim ülkemizde halkın içinde pkklı olduğundan şüphelenilen adamlar nasıl yok ediliyor haberiniz var mı? yok. hamas dağda çatışmıyor, hamas şehrin, bir ülkenin içinden diğer ülkeye saldırı düzenliyor. masumlar bu nedenle ölüyor.
desteklemek kısmına gelince, ne israilin desteklenecek tarafı, ne filistinin desteklenecek yanı yok.
insanlık yok olacak diye üzülenlere tavsiyem, gerçeği kabul edip artık insanlığın çoktan yok olduğunu kabul etmeleridir. 2000 senedir o topraklar için savaşılıyor, dar-ı dünya yıkılsa yine savaşılır.
ayrıca filistine destek olurken tekrar haması, tekrar pkk yı kamplara alan, onları eğiten, silah tutmayan ayrımcı olmayan adamı bile nasıl türkiyeye karşı kışkırttıklarını, nasıl eğitip eğitip yolladıklarını, bizim dağlarımıza "şehit" olmaları için yolladıklarını düşünün. halka hak verin ama bir de ordan burdan bakın. iyi gelir arada.
tam da ucu özel kuvvetlerimizi kaldırmaya dayanacak mevzularla uğraşıyorken türkiye. destekleyin sevin öpün okşayın haması.
ama sanmayın ki barış kupasını hepberaber kaldırırsınız. (burda sevimli bir gülücük var)
(son yazılarıma baktım da amma filistin israil mevzusuna yazmışım, ne ifrit bir konudur ballarım. fukara sümüğü gibi yapışıyor insanın eline diline)