bugün

zina neden günahtır

Kadını korumak için. Erkek için hava hoş, ama kadın hele ki hamile kalırsa büyük zorluklar çeker. islam her konuda sırat-ı müstakimi tavsiye eder. Yani orta yol. insanların hristiyanlıktaki gibi kendisini tamamen cinsel hayattan koparmasını da istemez, tüm hayaını cinselliğe adayıp, hayvanlar gibi zevk için yaşamasını da.

Will Durant'ın "Medeniyetin Temelleri" isimli eserinden paylaşımlar yapmaya başlamıştım. ilk konu da bu idi: seksüel ahlak.

AHLÂK telâkkilerinin en büyük görevi, her zaman için, seksüel ilişkileri düzenlemektir; çünkü insanın kendi kendini çoğaltma içgüdüsü, sadece evlilik yolunda meseleler yaratmaz, evlilikten önce ve sonra da birtakım problemler doğurur, ve bu problemler de, devamlılıkları ile, yoğunluğu ile, kanunlara sırt çevirmeleriyle, ahlâk değerlerini altüst etmeleriyle herhangi bir ânda cemiyet düzenini bozabilir. Birinci mesele, evlilik-öncesi ilişkilerle ilgili; kısıtlanmak mı, yoksa serbest mi bırakılmalı?

Seks, hayvanlar arasında bile tamamen başıboş değildir; dişilerin, kızışma zamanlan dışında, erkekleri reddetmeleri, hayvanlar âlemindeki seksüel ilişkileri, behimî ihtiraslarını dizginlemesini bilemeyen kendi aramızdaki yaratıklardan çok daha mütevazi bir seviyede tutar. Beabarchais’in dediği gibi, insan hayvandan, karnı acıkmadan yediği, susamadan içtiği, ve her zaman seks yaptığı için ayrılır.
güncel Önemli Başlıklar