bugün

histrionik kişilik bozukluğu

Kırk yıla yakın ömrümde edindiğim tecrübelere dayanarak; bu kız benden hoşlanıyor, bu kadar yakınlık, bu mesajlar, bi işveler, bu cilveler, bu övgüler... Çünkü bunları daha evvelden de yaşamıştım. Önce sözlü olarak ilgi ilanı, sonra dokunarak - öpüşerek arzulandığımızın ispatı, daha sonra da sevişerek her iki taraf da beğendiği insanla yaşanabilecek en güzel anıları yaşamak keyfini sonuna kadar çıkarmıştık. bu da aynı minval üzere gider diye düşündüm....

Fakat heyhat... beni peşinden koşturmaktan hoşlanıyor zannettiğim hanım kızımızda çok farklı haller gözlemledim. sonra bunu araştırdım. önceleri kezbanlıktan yapıyor sandım. sonra baktım ilgi manyaklığı var.. bir iki şeyi yüzüne vurdum dünyası karardı. sürekli onaylanma, sürekli ilgi ve diğer kızları aşırı kıskanma gördüm. ilgi gösteriyor derken, olur olmaz bahanelerle sana whatsapptan yazıyor, eşek değilsen anlıyorsunki senle konuşmak istiyor.. sen de karşılık veriyorsun. bazen ilgisiz kaldığın durumlarda bir şeyi bahane edip senden iltifat almaya çalışıyor. ben de bu masumane iltifat talebini geri çevirmiyorum ve ana uygun basıyorum ilgiyi... mutluluktan uçuyor. Yeri geliyor bu kız "ben yeterince güzel değil miyim" diye soruyor, "bu giydiğim yakışmamış mı" filan diyor, "bak bu işi nasıl başardım" gibi konularla geliyor.. hepsini konuşmak için bahane sanıyordum. neyse başınızı ağrıttım; böyle flörtleşmek olmaz, liseli fingirdeşme formalitelerini geçip bir sonraki levele ilişkiyi taşıyalım diye gittim, açıldım. böyleyken böyle hadi sevişelim dedim...

yani dolaylı olarak söyledim, gel birlikte vakit geçirelim, yemeğe gidelim dedim, yok dedi. belki götüne filan ellerim diye sinemaya davet ettim, gelmedi. şurda çok güzel bi göl var, doğa, termosu alıp bi kahvaltı yapalım dedim, ı ı dedi. hep naz niyaz zannediyordum. sonra buna açık ve net seni beğeniyorum, anladığım kadarıyla sen de bana boş değilsin, gel şu işin adını koyalım dedim. bi baktım "aa ben öyle görmüyorum sizi, aman arkadaşlık filan" abiliğe kadar gitti amk. lan hayatımda böyle hayal kırıklığı yaşamadım. neyse karar verdim kendi kendime dedim; bundan sonra önyargılı olma, öküzsün işte, insanların her yaklaşmasını cinsel bir arzu, hoşlanma belirtisi sanıyorsun, sende sıkıntı var diye kendi kendime ciddi kararlar aldım. kendisinden de özür diledim. nezaketen benim öküzlüğüm, kusura bakma dedim.

fakat kesinlikle hayır, ben senle daha konuşamam diyen aynı kız, 1 hafta sonra tekrar yazmaya başladı. ne yapmaya çalışıyorsun diyorum, bi şey yok, küs değiliz dedin diyor. değiliz de, aynı hareketler. neyse dedim olm bu sefer aynı hataya düşme.. bu görüşmeler tekrar samimiyete döküldü, bi ara tekrar hatırlattım bak böyle böyle bir şey yaşadık, yine o noktaya doğru gidiyoruz, o görüşmeden sonra bunlar mantıklı değil, ne yapıyorsun dedim. bir şey yapmıyorum dedi. bu böyle 1 ay devam etti, p.tesi mesela ilgiyi alıyor, cumaya doğru benim yine sikesim geliyor, cumartesi film kopuyor meğer öyle değilmiş, ertesi pazartesi bi daha..

kızın başka tüm formlarını, davranışlarını vs. araştırdım, sonunda histrionik kişilik bozukluğu olduğuna kanaat getirdim. çünkü yapılan tanımlara %100 uyuyor. istisnasız. şimdi kendisine de üzülmeye başladım. bu tip kişiliklerin yatakta iyi olmadığını da düşününce beni amansız düşünceler aldı. kişiliği bozuk olsun amk nolcak sikeriz diye düşünürken, o tarafta da sıkıntı olduğunu gördüm.

napim şimdi bu kızı?