bugün

enflasyon hesaplamada çok şeffafız

"Aralık ayı enflasyonu etkilenmesin diye gece 00.01de yapılan zam" doğal olarak senin aralık ayı alımını da etkilememiştir. Bu zam da azıcık mantığı olan bilir ki ocak ayını etkiler. Yani o enflasyondan her türlü kaçış yoktur.

Hala "tenis topu ve raket" diyerek bilgi seviyesini ortaya döküyorsunuz. Aslında bu kısmı okuduktan sonra nasıl bir beyinle muhatap olduğumu anlayıp okumaya devam etmeyip muhatap olmayacaktım ama yine belki bir ışık yakabilirim diye umut ediyorum.

"Biraz da ben ders vereyim de bilgisizliğinizin üzeri örtülsün" derken bile bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuzu yine ortaya dökmüşsünüz. Zira fiyatlar derlenirken gramajla birlikte fiyat aılınır ve bu gibi gizli zamlarda yansıtılır. işte bu, uluslararası standartların bir parçasıdır.Sanırım ders vermeden önce biraz daha ders almanız gerekiyor.

"Tüike göre fiyatı düşen ürünler olduğunu biliyor musunuz" u arada kahveden veya pc başından kalkıp pazara gittiğiniz de sizin bile görebileceğinizi düşünüyorum. Örneğin salatalık 25 tl iken 14tl ye kadar geriledi. Az bişey matematik bilen ilkokul çocukları bile 25in 14 ten büyük olduğuğunu ve bir düşüş olduğunu bilebilir. Bu düşüşü anlayamanlar için basit matematik dersi almaları şiddetle tavsiye edilir.

Peki 14 tl fazla mıdır evet fazladır ama bu satın alma gücü paritesinin konusu olup buranın konusu değildir.o düşüş de bir önceki aya göre enflasyon rakamını doğal olarak düşürür.

Lütfen rica ediyorum bilginiz yoksa gerçekten yorum yazmayın. Önce araştırıp öğrenelim