bugün

binali yıldırım

Kendisine bu saatten sonra Binali escobar denirse daha isabetli olur.

Tanım: Sedat Peker tarafından uyuşturucu sevkiyatçısı kimliği ortaya koyulmuş olan eski başbakan.

Kolombiya'da dea (drug enforcement agency, Amerika'nın uyuşturucuyla mücadele kurumlarından biri) operasyon yaparak 4.900 kg kokainin izmir'e gelmesine engel olunca Binali escobar'ın oğlu erkan Escobar doğruca kolombiya'ya gidiyor, önce bu kokaini Amerika'nın elinin uzanmadığı venezüela'ya kaçırıyor, sonra venezüela'da liman kiralayıp dominik'e çıkarıyor bu malları.

Dominik'te parçalara ayırıyor ve öyle getiriyor, bir kısmı Suriye'ye bir kısmı Türkiye'ye gidiyor. Hatırlarsanız Binali escobar'ın oğlu erkan Escobar'ın yatları vardı, çok konuşulmuştu bir ara.

Şimdi bizim ülkeyle Venezuela arasındaki anlamsız yakınlığı çok daha iyi anlıyoruz. Venezuela'dan "peynir" (yeni adı bu herhalde pudra şekerinden sonra) ithal etmeler, mevlüt Çavuşoğlu gibi bir sürü siyasetçinin venezüela'ya ziyarete gitmesi, maduro'nun buraya ziyarete gelmesi ve en önemlisi cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle venezüela'ya tanınan vergi muafiyetleri...

Hepsinin haberi var, hepsinin. En tepedekinin de haberi var. Uğrunda ölerek kurduğumuz devleti uyuşturucu devletine çevirdiler el birliğiyle.

Ortamlarda Binali naif, sempatik falan dersiniz. Besbelli ki bu adamın izmir'e olan düşkünlüğü de izmir limanını kendi uyuşturucu işleri için kullanma isteğinden ileri geliyor.