bugün

lazer göz ameliyatı

2 sene önce oldum ve bir arkadaşıma soru cevap yaptım, sizlere de paylaşayım fikirleriniz olsun.

Öncelikle bazı bilgiler vereyim genel. miyop artı astigmattım ve iki gözde de 7 'ye yakındı toplam dereceler.
Ameliyat için belirli bir kornea kalınlığı gerekti ve sanırım benimkisi 90 birimle kıyıdan yakalıyordu alt limitini. Bundan tereddütlü idi doktor. Yine de sorun olmadı bu.
Bunun ve benzerleri için bir göz tetkikleri oluyorsunuz önce.

Nasıl oluyor ameliyat anı?
Bir ara görüntü gidiyor göz açıkken, bu da göz lensinin kaldırılıp öyle lazerlenmesinden dolayı sanırım. Ürkütücü o anlar.

Acıdı mı?
Ameliyatı 10 dakika kadar sürdü. Acı pek yok ama rahatsız edici, sonuçta göz gibi hassas bir organa müdahale ediliyor. Birkaç gün huzursuzluk oluyor o bölgede.

Ne kadara çizdirdin?
iki göz aşağı yukarı 5 bin lira idi o zaman.

Nerde?
Reklam olur mu diye düşünüyorum ama olursa olur. iyiye iyi kötüye kötü demeli. Zaten yine de bir araştırırsınız yerini doktorunu. Bu yazıdakiler o zaman için geçerli tabii ki. Bir de en azından kayseri için hastaneler ortaklaşa gibi bu işte, teknolojiler aynı bildiklerimde.
Lazergöz erü kampüsünden şehre doğru giderken kayseri 'de.
En azından yakın bir şehir seçmenizi öneririm çünkü ameliyat sonrası 4 5 kontrol için gitmemi istediler benim.

Şuan durum nasıl?
Şuan iyi ki yaptırdım diyorum. Çok fazla yormadıkça(5-6 saat kesintisiz odaklanmak gibi) sorun yok. O zamanlarda kuruluk ve bulanıklık hissediyorum. Bu da kısa bir dinlenme, uzaklara bakma ile geçiyor.

Son olarak bu amelilattan sonra sol gözümde 0.5 derece miyop kaldı ama endişelenmeyin bu kadarı normalde çoğunlukta zaten oluyor. 0 ayar diye bir nokta yok.

Arkadaş korkuyorum dedi.
Ben de korkuyordum. Doktor dedi ki kaza olabilir diye trafiğe çıkmamazlık yapıyor musun? Hayır dedim ve bu gerekli güvenceyi sağladı. Artı bu işte ehil birisi kullanacak arabayı, mantıklı.