bugün

halkların demokratik partisi

--- alıntı ---

akp'nin açılımcılarına, yae'cilerine, akil adamlarına, kullan at liboşlarına, demokrasi goygoyuyla halkı bağlayan islamcı veya değil sermayesine bok atacaksak, akp'nin palazlandırdığı kürtçüleri de ifşa edecek ve unutmayacağız. demokrasi budur, hafızadır.

demokrasi neden hafızadır? çünkü eğer hafızayı korumazsanız, dünün fethullahçıları bugünün yerli ve millileri olur. akp kimler ile yatağa girerek bu iktidarı kurduysa, alayı ocak dışıdır. böyle kuracaksınız cepheyi. yoksa delik deşik olursunuz. sizi yine tavlarlar.

hafızayı yaşatacaksınız ki, bu memlekette mumcular'ın, ipekçiler'in, bitlisler'in yaşadığını hatırlayacak ve akp'nin kimlerle yanyana gelerek, dayanışarak cumhuriyetimizin vasıf ve faziletini sildiğini bileceksiniz. mücadele günlük değil, nesillik olur. yoksa yersiniz çalımı.

hdp'yi ve ondan önceki bdp'yi kürt partisi olarak tanıtıp palazlandıran, atatürkçü cumhuriyet ile hesaplaşmak adına müttefik olarak görüp onu büyüten bizzat islamcı akp'dir. bugünkü hdp'lilerin hepsi de eskinin akp müttefikidir, atatürk düşmanıdır.

şayet çağdaş, anayasal hukuk düzenine dayanan bir cumhuriyette yaşamak istiyorsanız, bilin ki, ne dincilik ne etnikçilik hayatın akışı içinde herhangi bir zamanda sizlere müttefik olacaktır. ikisi de sizi kullanır, atar. bir muhalefet diliyle, diğeri vatan millet diliyle.

halkın emekçilerini yerin 750 metre altına gömüp, cenazelerin üstüne siyasi şov yapan dinci iktidar ile halkın okuldan dönen çocuklarını otobüs duraklarında bombayla katledip fukara solculuğu oynayan etnikçilik arasında duygu ve siyaset sömürüsü açısından hiçbir fark yoktur.

anadolu'nun unutulmuş büyük medeni vasfını türklük bedeninde yeşerten ve bizleri çağdaş bir yönetime kavuşturan kurucu fikrimizin hepsi tamamen karşısındadır. yurttaşlık, hukuk önünde kayıtsız şartsız eşitlik herkese yeter iken, bizi ayrı ayrı adlandırıp bölenler bizzat haindir.

her ne olay yaşanırsa yaşansın, her ne haksızlık ile sınanırsak sınanalım, elimizden ülkemizin bugününü ve geleceğini yönetme kurdetini almaya çalışanları ve onların dünkü, bugünkü ortaklarını unutmayalım.

https://twitter.com/aItin...tatus/1358205357827518464

--- alıntı ---