bugün

oturduğunuz koltuklarda pkknin oyu vardır

Bir oy chp'ye bir oy hdp'ye stratejisini izledi ozellikle kentli egitimli chp'liler. stratejik oy deniliyor buna yillardir. sadece son secimlerde degil uzun suredir bu boyle. amac hdp'nin baraj ustu tutulup meclise sokulmasi ve akp'nin zayiflatilmasiydi. nereden biliyorum istanbul'daki arkadaslarimdan biliyorum kardesim, yani sahadan, yani tespitimin bir dayanagi var. ustelik bu calisma chp destekli stk lar tarfindan yurutuldu, dolayisiyla insanlar bu stratejiyi satin aldi. o yuzden hdp'liler agizlarina sakiz olan bizim sayemizde oturuyorsunuz sozunu bir daha dusunsunler. hdp, chp'liler sayesinde koltuklarinda oturuyor. yani kalkip iyi partiye atar yapacak bir durumlari yok. seni meclise sokan chp iyi parti ile ittifak yapiyor kardes bi sakin ol bakalim. ayni sekilde iyi parti de beklenilen oyu alamamis ve chp semsiyesi altina girmek zorunda kalmistir.

Bu strateji ile hdp yillardir baraj ustunde tutuluyor. chp ve hdp ortakligi cok cok oncelere dayaniyor yani. iyi parti'den once vardi bu ortaklik dolayisiyla iyi partiyi bu konuda suclamak mantiksiz. iyi parti ve saadet chp ile yakinlasarak aslinda hdp'nin chp uzerindeki etkisini de bir nebze olsun azaltti diyebiliriz.

Peki dogu ve guneydogu anadolu'da esamesi okunmayan CHP, hatta yillardir ulusalcilik ve kemalizm yuzunden kurtler tarafindan nefret edilen bir parti olan CHP, nasil oluyor da hdp ile ittifak kurabiliyor ve kurtler tarafindan desteklenmeye basliyor. cevabi cok basit kemal kilicdaroglu faktoru. peki nasil?

kilicdaroglu tunceli'li kardesim yani bolge insani uzerinde etkili olabiliyor.

kurtleri, alevileri, ypg'lileri, dhkpc'yi, chp'li sosyalistleri, radikal veya asiri sol gruplari vesaire ayni paydada bulusturmayi basardi kilicdaroglu. neydi o payda sol ideoloji ve akp dusmanligi.

chp'deki merkez solda kendisini konumlandiran, ulusalcilar, kemalistler durumdan rahatsiz tabi. kimileri partiden tasfiye edildi. kimileri ise sesini cikarmadan isini yapmaya devam ediyor cunku kilicdaroglunun parti icindeki gucunun farkinda. kimileri ise makam mevki para hirsi yuzunden sessiz kaliyor.
güncel Önemli Başlıklar