bugün

sözlük yazarlarının itirafları

dün intihar eden Furkan isimli çocuk için gerçekten üzüldüm. Aslında yazdığı şeyleri o değil de kendim yazmış gibi oldum diyebilirim.

Kendi kendine teşhis koymuş, depresyonda değilim, uzun süredir bunları düşünüyorum diyerek. Bu düşünce şeklini çok net şekilde anlayabiliyorum aslında. Yani bu bir depresyonun über seviyesi olsa gerek, tüm bu yaşantısını ve hissettiği kötü duyguları "normalleştirme" aşaması artık önünü göremeyecek kadar kör ediyor insanı. Böyle zamanlarda insanın depresyonda olduğunu bilmesi bile bir tedavi aslında. Bir şeyleri bir sebebe bağlama istediğini, yani bir anlam yükleme istediğini yitirdiğimizde gerçek çaresizliği hissediyoruz. Gerçekten ne olmuş ne bitmiş o kadar anlamsızlaşıyor ki, kendi sonunun da ne olacağı bir önem taşımıyor.
Ki dışarıdan az biraz psikolojiye ilgisi olan bir insanın bile teşhis koyabileceği bir kardeşimiz. insanların bu kadar duyarsız olmasını aklım almıyor. Annesi, babası ve abisi bu intiharın katilleri. Bir insan, evladının gözünün önünde eriyip bittiğini nasıl göremez anlayamıyorum. Ya da nasıl sadece "nasılsın" diye sorup, istediği cevabı alınca boş vermesini anlayamıyorum.

Farklı bir konu ise yazılarında "Mehmet pişkin" in izlerini görmek mümkün. Bu tür olayların paylaşılması ve sosyal medyada yayılması çok zararlı geliyor bana. insan etkileniyor, kendi gibi birinin de bu yolu seçmiş olması onu bu konuda daha da cesaretlendiriyor.

Adı da Furkan' mış. Adaşım benim. Keşkeler ardına kelimeler sıralamak istemiyorum. insanın ailesi bile kendine sevgi göstermediğinde, o kadar silikleşiyor ki hayat. Bir insanı bu kadar net anlayabiliyorken hiçbir şey yapamıyor olmak her zaman canımı sıkan bir olay olmuştur. Kendime bir hayrım varmış gibi millete yardıma koşmam da ayrı bir ironi.
Üzüldüm gerçekten, yitip gitti. Eminim onun için de bir önemi yoktu ama bu dünyadan öylece geçip gitti. Sanki hiç olmamış gibi.

insanların dertlerini, üzüntülerini hafife almayın. Kendiniz bunları aşacak kadar güçlü olabilirsiniz, bunları aşacak kadar kendinizi seven biri olabilirsiniz. Bazıları olamıyor ve aslında tek bekledikleri şey de, yanından geçip giden insanlardan bir farkınızın olması.