bugün

yeşilçam ın gerçekleştiremedikleri

**afili laf üretimi:

jön aabileri şık giyinmelerinin, güzel dövüşmelerinin, en kıyak manitalarla gezmelerinin kendilerine kazandırdıkları karizmayla asla yetinmeyen aç insanlardır. ne güzel lan oh manitam süper, altımda belair 62 sedan, belimde smith wesson, yediğim ali nazik içtiğim ballentines demezler. illa alengirli bir laf etmelidirler. misalen; marlon brando dayım:

"öldürün, hepsini öldürün" der. çok basit bir laftır. ama kültleşmiştir. cüneyt baba o senaryoya kıçını siler şerroyum. örnek mi istersin, al sana bomba:

#dünyayı kurtaran adam #

aytekin akkaya: sen kendini dünyayı kurtaran adam mı sanıyorsun?

cüneyt arkın:* senin kendini çapkın sandığın kadar.

bu lafı yiyen ölsündür abiler...

başka bir örnek çirkin kral yılmaz güneyden geliyor:

"sen mangal yürekli bir fukara değil, yürek fukarası bir mangalsın."

yine cüneyt arkından gelsin:

c.a.:"asprinin var mı?"

figüran:"yoo, niye sordun?"

c.a.:"birazdan başın ağrıyacak da!" pıkşaa puşuu ve kiaa.

örnekler çoğaltılabilir ancak asla ve asla " senin annen bir melekti yavrum" diye bir aforizma olamaz.

**band sorunsalı

aaahhh o altmışlar. sixties are us söylemi, çılgın partiler vesaire. öyle farklı şeylerin yapıldığı bir dönemmiş birader. tabi bizde de öyle takım kıyafet giyen bandlar örneksenmiş, müziği nasıl aşırmışsak o da öyle olmuş. inkar etmeden söylesinler kii janis joplin; zerrin özer'i, fairuz; ajda pekkan'ı beslemiştir. adnan şensesi kim besledi bilemem. adamın petrol istasyonu önünde benzinim biterse diye endişeliyim. gelelim meseleye:

arkada elinde güzel bir elektro gitar olan saçları kalıp, bıyığı pala, kırmızı kadifeden pantolon, ceket ve yelek, siyah kocaman bir papyon. aynı tip bascı, baterist, piyanist.. ama frontboy genelde farklı giyinir ve bandın üyelerinden birinin eksilmesi onu tedirgin etmez, depodan başka bir robot getirtilir, arkaya konur, play tuşuna basılır. bu aabiler kesinlikle iddia ediyorum kii seri üretim robotlardır. hareket etmezler. küçüklüğümde lambada dansı yapan aptal bir maymun oyuncağım vardı, onun kadar bile hareket etmiyolar valla. hele öndeki ablaysa zaten ses senkronu çok kötüdür ve abladan ekranda 7 tane vardır. biri sabit altısı o sabitin etrafında dönen. gülşen bubikoüğlunun o dandik filmini çoğumuz hatırlarız. çok kötüsün be abla. ordaki gözlüklü aabi bi de vw olmasa sıçmıştınız alenen. zum gir-zum çık, saçları havada savur, bu kadar! 60larda çıldırmak serbestti hani, woodstock gençliği bu mu yani? bu akımı da mı öylesine aldık yani, özümsemedik öylece de harcadık. hippi ruhu denen şey yoktur abiler, marijuana kötüdür, cısstır. ibrahim tatlıses 80lerde uzun marlboroyu ortadan kırıp kısaltarak içiyordu filmlerinde. dupont ile de ateşlerdi. bu abiler işte ibrahim tatlısesin o filmine ilham verdiler. garanti..

:D bu da çet şeysi. 60ların asi ruhuna atfen.