bugün

30 yaşına gelip hala ailesiyle yaşayan erkek

30 yaşındaki " yarım " insanlar tarafından yol verilen bir yazarın hezeyanını dinledik.

Parasını sen vermiyorsun, derdini sen çekmiyorsun ama en çok seste buradan çıkıyor. Ayrıca herkes aynı hayat şeklinde yaşamak zorunda mı? iş bul, evlen , çocuk yap vs.. diye süregelen bu klasik yaşamı herkes yaşamak zorunda değil.

Sorsan kadınlara " ne zaman evleneceksin " vb.. tarzda geleneksel , bağnaz tipte sorular sorulmasına karşıdır ama erkeğin kendi seçeneği bile olsa ailesiyle yaşamasına " yarım, ezik " diyecek kadar da geleneksel kafadadır.

Bir de kitap ayracı sat 3k para kazanırsın demiş. Soralim Bakalım buradan kaç kişi kızını istemeye geldiğinde kitap ayrıca satan birine verecek veya flört aşamasında bunu söyleyen birine bakış açısı nasıl değişiyor kızların görelim.

( burada mesleği aşağılamak için söylemiyorum bunu. Maalesef ünvana çok takıldığımız için toplum tarafından bunun dışında kalan mesleklere kuşku ile bakılıyor.)

Herkes fahri tedx konuşmacısı, mentor, yasam koçu olmuş. Ama asıl sorun Politik doğruculuk yaparak hayatın reel dinamiklerini yok saymak ve "özgürlükçü" kisvesiyle gezip, belirli bir hayatı yaşama biçiminin dayatılması.