bugün

recep tayyip erdoğan

birincisi ben ak partili falan degilim sunu bir anlayalım, sacma sapan elestirelere karsilik vermek insanlari aktroll yapmaz.

suriyeli bilmemne falan zirlamalar baslamis guzel baslamis peki sinir ulkelerin ic savas olan ulkeden gelen multeciyi alma zorunlulugundan haberdar miyiz? bence hayir.

burada kizilmasi gereken sey plansiz programsiz alinmasi bu insanlarin, eger ic savas mevzusuna bir lafiniz varsa rtenin ic savasin tee en baslarinda savasin baslamamasi icin yorumlari yapan ilk lider oldugunu gorebilirsiniz. bos konusmanin anlami yok yok sultan olursun demisler o da he demis boyle olmus falan bunu demek icin ciddi bir akil tutulmasi yasamak lazim cunku yazik yani.

rte evet bolge dinamiklerini iyi okudu su anda afrikada ilerideki su savaslari icin, misirin dusman tavirlari icin, suudilere ve israile tehdit olmak icin attigimiz adimlar sayesinde turkiyenin borusu otuyor. yemenli vali turkiyeye geliyor, oranin en stratejik adasinin valisi bu adam ve turkiye ile iliskiler kuruyor neden?

cunku riselu uyyy diyerek yarrak kurek elestirdiginiz adam hurmuzde turk agirligini hissettirdi, afrikada mitin acilmasini sagladi da ondan.

ve evet bolge dinamiklerini iyi okuyor bu adam. eger suriye savasi zuuu diyecek olursaniz bu ulkenin 2016 15 temmuzuna dek istihbaratindan ordusuna kimsenin bu ulke icin calismadigini hatirlatmak isterim. ve bu rteden sonra artmis olsa da yeni bir mevzu degil turkiyenin bayadir milli bir politikasi yok.

yani bos konusuyorsunuz kisaca. rtenin elestirilmesi gereken tarafi entellektuel vizyonunun cok yetersiz olmasi, zekasi, vatanseverligi, liderlik yetenegi degil. daha burada neyi elestirmesi gerektigini twitterdan eksiden ogrenen adamlarin ahkam kesmesi cok komik amk.