bugün

feminist dünyada erkek olmak

Susucam susucam diyorum dayanamıyorum. Hayatımda duyduğum en manasız isme sahip kitap. Umarım ismi sadece ironidir, gerçeklik payı yoktur. Ha yok ciddi ciddi bu düşündelerse; maskülist dünyada kadın olmanın zorluklarını da ele alsınlar.

Karısını dövüp dövüp, aldatıp aldatıp, karısının özgürlük alanlarını kısıtlayıp, sosyal yaşantıdan mahrum bırakıp, ev hanımlığı gibi yasal köleliğe mecbur edip, kadının tek görevi çocuk doğurup mutsuzlukla onları yetiştirmekmişçesine yaklaşan, boşanmak isteyen karısını tehdit eden, yetmeyip öldüren, olur da sağ salim boşanırlarsa nafaka veren heriflere amma duyar kastınız. Bir de üstüne kitap çıkardınız.
Adam karı kıza para yedirirken iyi de, çocuklarına ve kendisinden ödün vererek onları büyüten analarına mı nafaka veremeyecekler? Haklısınız valla beyler. Anaerkil sistemde de en çok siz mağdur oluyorsunuz (!) yaa kıyamam. Bilmesek inanıcaz.
Hangi kafayla yazdınız acaba?

Aldatılan, şiddet gören, yakılan, asit dökülen, öldürülen, psikolojik ve fiziksel eziyetlere maruz kalan kadınları ele alın biraz. Bunlar iki-üç nafaka mağduruna kitap çıkardıysa, erkeklerce ve toplumca mağdur edilen kadınlara da cilt cilt kitap çıkarsınlar lütfen.