bugün

ensest ilişkiden türeyen insanlar

Mesela bir geçmiş çizeyim ve hem dine hem de bilime uygun olsun.

Hz adem ve hz havva ilk insanlar olarak cennette yaratıldılar.

Geçmişi ve geleceği bilen Allah sonra büyük patlama ile evreni, dolayısıyla da dünyayı yarattı ve dünyadaki canlı yaşamını izniyle bizim evrim diye tanımladığımız şekilde aşama aşama yarattı. Ve insanlık da aşama aşama evrilerek insan halini aldı. Aklını kullanmanın eşiğine geldi. Ama hz adem ile havva dünyada henüz yoktu. ilk insan olarak zaten daha önce yaratılmış olan hz adem ve havva cennette yaşıyorlardı.

Zaten Allah tarafından ilk insanlar olarak yaratılmış olan hz adem ve hz havva da cennette Allahın bilgisi dahilinde iradelerini kullanarak yasak meyveden yediler ve bir imtihan olarak hz adem insanların ilk peygamberi, hz havva da onun eşi olarak dünyaya gönderildiler.

Gönderildikleri dünyamızda evrimin son aşamasını tamamlamış olan ilkel ama Allahın varlığından habersiz, henüz sorumluluk yüklenmemiş insanlar vardı. Farklı ırklardan insanlar. Ama yaratılan ilk insanlar dünyada değil cennette yaratılan hz adem ve hz havva idi.

Hz adem onlara peygamber oldu, Allahı anlattı ve emirlerini tebliğ etti.

Hz adem ile havvanın çocukları oldu ve çocukları, başka insanların çocukları ile evlendiler.

Zaten gerçek manada insan demek sadece insan formuna girmekle olmuyordu. Allahın vahyi kendilerine ulaştıktan sonra dünyadaki insanlar da gerçekten insan oldu.

Ayrıca kuranda Allahın sünneti(adeti) değişmez diye bir ayet var. Allahın ensest ilişkiye geçmişte izin verdiğini iddia etmek mantıksızlık olurdu.

Ve yukarıda çizdiğim geçmiş portresi islam ile çelişmiyor çünkü anlatılan mantığa ters hz adem hikayelerinin hiçbirinin kaynağı kuran değil hristiyan ve Yahudi kaynaklar ve bu dinlerden islama geçmiş sahabelerin kuranda karşılığı bulunmayan olayları eski dinlerindeki bilgileri kullanarak açıklamaya çalışma çabası. Yani israiliyat.

Bu yüzden emin olun mantıksız hiçbirşey yok. Sadece biz bilmiyoruz. Gerçeği öğrendiğimizde iftiralar atanlar utanacak. Temiz kalpleri ile bilmiyor olsalardı bir problem yoktu. Ama kibirlendikleri için suçlular.