bugün

bir erkekten duyulan en çökertici laf

belli ki kimse askere gitmemiş.

bir gün tuğgeneral nedense sinirlenmiş ve gayrısız içtima istemiş, kim ne bok yediyse artık. yaklaşık 1200 erkek toplandık tuğgeneralin fırçalamasını bekliyoruz. ama o da ne? adam o kadar sinirlenmiş ki sinirinden bir anda herkese -istikamet sağınız marş marş komutu verdi. herkes sağına doğru dört nala koşuyor, 2 saniye sonra başka bir komut, yat! ardından sürün! ardından kalk! ardından çök!

diğerlerini geçiyorum biz en çökertici lafı aradığımız için. tuğgeneralin çök komutuna çöken bizleri geçtim albaylar mı dersin, yüzbaşılar mı dersin, 50 yaşının üzerindeki astsubayların çökmeye çalışmasını mı dersin kimler var kimler bir bilsen. yalnızca bizim sancak tutan pezevenk bu komutların hiçbirine uymadı doğal olarak. ama onun da anlattığına göre daha zor durummuş, diyor ki düşünsene oğlum, albay ayaklarımın altında sürünüyor ben put gibi kaldım lan diyor.

adam bir çök komutuyla 1200 kişiysek orada 1199 yetişkin adamı çökertti rütbelisi eri demeden. aha böyle taşşak olunca en çökertici laf için çök demen yeterli olabiliyor.