bugün

sokak köpeğine ateş edip öldüren trafik polisi

bir canlıya ateş etmek küçümsenmeyecek bir şeydir. köpeği eli titremeden öldürebilen üstelik bunu da savunan bir adam yarın ceza yazmak için durdurduğu birine de çekinmeden ateş edebilir.

polislik çok kritik bir meslektir. devletin kolluk kuvveti olmak her insanın kaldırabileceği bir durum değildir. türkiye cumhuriyeti son yaşadığı darbe olayından sonra kadrolarını çok hızlı şekilde değiştirmek zorunda kaldı. bu da nitelikli memur sayısında çok ciddi bir azalmaya sebep oldu. bunun en büyük sebebi polis teşkilatının cemaat denilen terör örgütünün eline geçmesi. polis devletin polisidir. cemaatlerin ya da herhangi bir ideolojinin de değil.

türk polisi kahramandır. polislik kutsal bir meslektir. bireysel bir olay tüm polis teşkilatına elbette ki mal edilemez ama bunun gibi olaylar artık istisna olamayacak kadar çoğaldı. geçen yıl site kapısında iki kişiyi başından vurarak öldüren bir emniyet amiri vardı. sebep ise yol kavgası.

diyeceğim o ki bu ne sadece bir köpek ya da bir polis mevzuu. bu 16 yıldır kutuplaştırılan, birbirine öfke besleyen bir toplumun her bir ferdindeki psikolojik deformasyonunun ne boyuta ulaştığının kanıtı. polis teşkilatının psikolojik olarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin bir kanıtı.