bugün

süleymancılar neden tayyipçi değil

tarikatlar öncelikle kendilerini düşündüğü içindir.

akp zaman içinde pek çok cemaat-tarikat ile yakın olmuş veya karşı karşıya gelmiştir süreç içerisinde. kimisi ile anlaşabilmiş, kimisiyle ise anlaşamamıştır. süleymancılar ise her daim anlaşamadığı nadir cemaatler arasında yer almıştır.

süleymancıların eski liderinin ölümünün ardından tarikat içinde yeni lider seçme kavgası yaşanmıştır. ahmet denizolgun ve mehmet denizolgun kardeşler karşı karşıya gelmiştir. büyük kardeş mehmet denizolgun akp kurucu üyesi olduğu için doğal olarak parti desteğini almış fakat kaybetmiştir. bu kavga sırasında denizolgunların kız kardeşi ahmet denizolgun tarafında yer almıştır.

ahmet denizolgun abisini destekleyen akp'yi unutmamış ve her zaman karşısında yer almıştır. yakın zamanında hayatını kaybetmiş ve yerine kız kardeşinin oğlu alihan kuriş geçmiştir. önceki dönemin aksine buzlar erir diye beklenirken akp mehmet denizolgun'un oğlu fatih süleyman denizolgun'u aday göstermiştir. bu sebeple süleymancılar muhalif çizgisini korumuştur.

muhtemelen yakın zamanda akp süleymancılara da bir operasyon yapar ve süleymancıların lideri mehmet denizolgun ve akp'den vekil seçilen oğluna kalacaktır. şimdiden kendileri de bu konuya yönelik açıklamalar yapmaya başladı:

https://twitter.com/fsden...tatus/1015149547637624833
güncel Önemli Başlıklar