bugün

kyk borçlarının silinmesi

200 lira kredi alıyorduk hey gidi.

şahsen ben geri ödemeyi göze alarak aldım bu parayı. Sözleşmenin Altına da imza attırdılar zaten. Senet yaptık koca devletle. Her neyse, zamanında harcadık, yedik içtik. Yeri geldi mazot parası yaptık, yeri geldi iki bira alıp yuvarladık. Yani ögrenci adam demez ki şu para devletten geldi, bununla sadece keyif sureyim. Cebe giren para her yere harcanır. Saçmalamayın.
Silinmesi konusunda da silinmesi taraftarıyım. Ha sadece sen ödeyeceksin, geri kalanı silinecek deseler yine kabul ederim. Bir ben enayi olayım. Sorun değil. Fakat bu devletin de artık öğrencilere destek olduğunu bileyim. Zaten işsizlik dağları aşmış gitmiş, bir de üzerine borç ile hayata başlamasınlar.
Hem siz sanıyor musunuz ki kredi yerine burs alanlar çok temiz? Bizzat kendim biliyorum, ne paralar döndüğü halde burs alanları. Gereksiz muhalefet etmeyin. Herkesin aldığı Bursa çevrilsin, illa aşırı eşitlikçi iseniz vaktinde kredi alanlardan da bir öğrenciye bir senelik burs vermesi istensin. Buyurun size çözüm.

Hep birlikte güzel günler görebiliriz, birbirimizi dibe çekerek değil.

Edit: buna karşı çıkan tipler, işsiz kalan öğretmenlere, mühendislere de oh olsun çeker. Hatta şiddet gören doktorlara da kayıtsız kalır. Malum, kendileri istediler o bölüme gitmeyi. işsiz kalmak, dayak yemek kaderlerinde varsa demek.
Eh ne de olsa paşamıza dokunmayan yılan bin yaşasın. Yahut kendi ‘çıkarı’ olmayacaksa herkesin köküne kibrit suyu.
Garip yahu.

Ha bir de kendileri gibi düşünmeyeni Çomar ilan eder bu süper zekiler. Neden? Çünkü kendileri ödemiştir, almamıştır. Fakat alan da zarar etmelidir. Ağamız mahrum kalmıştır, öyleyse herkes batağa düşmelidir.