bugün

akp ye neden oy vermemeliyiz

istikrar...

-şırnak, cizre, diyarbakır, 15 tane ada işgal edildi. şırnak 1,5 ayda, cizre 3 ayda geri alındı. onlarca şehit kanı aktı. cizrede taş üstünde taş kalmadı. şehir taşınıyor. 15 ada hala yunan işgali altında. ülkede göz göre göre el bebek gül bebek büyütülen, ne istedilerse verilen örgüt darbe yaptı. 250 tane vatandaş öldü. sandık her şeyden üstündür diyerek sandıkla seçtirdikleri belediye başkanlarını el altından "metal yorgunluğu" bahanesiyle görevden aldılar. ne yargıladılar ne suçlarını söylediler. altı ay önce "ne seçimi ya" diyenler şimdi "ülkenin bulunduğu süreç açısından bir an önce seçimden kurtulması lazım" diyorlar. savaş bahane, korku şahane...

ekonomi...

-0,65 olan dolar kuru 15 yılın ardından 4 lira oldu. euro 5 lira. altın her hafta yeni rekor kırıyor. borsa bitmiş durumda. herkesin dilinden düşürmediği yazarkasa atılma hadisesinde dolar kuru 1,25 civarındaydı. küçük esnaf diye bir kurum kalmadı. mahalle bakkalına "sen de köyüne dön, herkes şehirde yaşamak zorunda değil" denildi. çiftçiye ananı da al git" denildi.

üretim...

-ülkede inşaat dışında işleyen bir tek sektör kalmadı. evler de sadece yabancılar için yapılıyor. türk vatandaşı olmayana mülk satılması için yasa çıkarıldı. ülke karış karış ruslara, araplara, israillilere satılıyor. antalya'da türklerin alınmadığı koskoca mahalle var. tarım bitti. hayvancılık bitti. sırplardan, fransızlardan besmelesiz kesilmiş hayvan eti alıyoruz. üstelik bunu avrupa birliğine taahhüt ettiğimiz için yapıyoruz ama halka et ucuzlasın diye yutturuyoruz. halk yiyor. biz yemiyoruz.

dış politika...

-komşularla sıfır sorun politikası, büyük ortadoğu politikasıyla birleşti, türklüğün beka sorunu haline geldi. büyük resim sonunda görüldü ama o büyük resimde darağacındaki portre sürpriz çıktı. şimdi dibine kadar battığımız bataklıktan, içini oyduğumuz yüce türk ordusu sayesinde çıkmaya çalışıyoruz. geçen sene vatan haini ilan edilen, mahkemesi devam eden, ülkeden çıkış yasağı olan pilotlar suriyede hedef bombalıyor ve kahraman oluyor.

eğitim...

bizzat cumhurbaşkanının kendi itirafıyla kültür ve eğitim alanında 15 yıldır tam bir fiyasko politikası izleniyor.

akp'nin 15 yıllık icraat tablosu. ha üçüncü köprü cinayetti, şimdi yapıldı. zarar ediyor. tünel yapıldı. marmaray falan yapıldı. istanbul trafiği ortalamaya vurunca 1,5 dakika falan rahatladı. ülke de zaten istanbulun trafiğine endeksli. iktidarın tek başarı dayanağı marmaray, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı falan...

elhamdülillah akp'ye bir kez bile oy vermedim. öbür tarafta bu hesaplar benden sorulmayacak.