bugün

fenerbahçe neden yıllardır başarısız

nato müteahhidi milyarder aziz yıldırım tarafından finanse edilen istanbul kulübünün başarısızlığını sorgulayan soru.

türkiye'de finansal olarak bu kadar şanslı başka kulüp yok ama bir türlü ne ligde ne de avrupa'da başarı yakalayamadılar. hatta ersun yanal dönemi hariç hiç iyi futbolda oynayamıyorlar.

sebepleri basit aslında:

1- yoğun masabaşı oyun: futbolcu milleti göründüğü kadar salak değildir, futbolcular senin masabaşı oyunu çevirdiğini bilir, bu yüzden iyi kontrat yaptığın anda sırtını yönetimin masabaşı oyunlarına yaslar ve sahada performans göstermez. o yüzden fenerbahçe'ye gelen 1. sınıf ve 2. sınıf dünya yıldızlar sakatım ayağına yatıyor. yeterince para kazandıklarını hissedince gidiyorlar. yerli oyuncular zaten dünden razı yatmaya, sırf bu yüzden yüksek performans göstermiyor kulüplere gecelere akıyorlar. gerek yok diyor, ne de olsa hakemler bizden elbet alırız diyorlar ama hakemlerinde bir sınırı var, fifa izliyor, çeyrek eyyamdan yarıma düşerlerse kokartını alıverirler.

2- aykut kocaman: fenerbahçe'nin son yıllarda hep başında kocaman vardı. peki niye var? çünkü aziz yıldırım'ın sözünü dinliyor. aziz yıldırım'ın sözünden çıkmıyor, aziz yıldırım'a çok sadık. aziz yıldırım da aykut kocaman için gerekli düzenlemeleri yapıyor. düşünün aziz yıldırım'ın 1 numaralı adamı volkan demirel bile aykut gelince 2. numaraya düşüyor. kendinin kıt futbol anlayışı yüksek masabaşı oyunlarıyla desteklenmezse asla başarılı olamaz. sadece hakem değil mevzu tarlaların sürülmesi gerek aykut'un başarılı olması için.

3- taraftar: taraftar belli aralıklarla mevcut düzene karşı gelse de derbi galibiyetleriyle mevcut durumu görmezden geliyor. derbi galibiyetleri fenerbahçe'de çok büyütülüyor hatta artık deplasmandaki derbi beraberlikleri de çok büyütülüyor. bence aziz bunu sistemli yaptırıyor basına taraftarın fanatikliğini körükleyerek genel başarısızlığın üstünü kapatıyor.

4- fenerbahçe medyası: medya tamamen aziz tarafından finanse ediliyor. bu ticaret ile takım doğru dürüst eleştirilmiyor. eleştirilmediği için de sanki takımda her şey iyiymiş gibi bir hava oluşuyor. bakın isterseniz ana akım medya'da serdar ali çeliker dışında aykut kocaman'ı eleştrebilen fenerbahçeli kalem yok. eleştiremezsin çünkü aziz'in biatçısı olur kendisi.

5- yerli oyuncular: volkan demirel, hasan ali kaldırım, mehmet topal gibi isimler eğer teknik direktör kendilerini idmanda zorlarsa takım içinde hizipçilik, huzursuzluk çıkarıyorlar. diğer yerli oyuncular da bunlara ayak uyduruyor. ya da valbuena gibi sevmedikleri yabancıya hemen mobbing uyguluyorlar çünkü 1. maddede bahsettiğim düzeni korumak istiyorlar. aykut kocaman olmayan diğer hocaların gidişi hep bu yüzden.