bugün

alevilerin namaz kılmaması

aleviliğin kitabı kuran-ı kerim'dir. bu kitap doğru düzgün bir kaynak-kitap değil mi?

aleviler farklı yorumlar, sünniler farklı. egemen güce sahip olan sünniler, yüzyıllardan beri kendi inanç biçimlerini islam'ın özüymüş gibi dayattılar, devam ediyorlar. (bkz: durmak yok yola devam)

bu konunun burada konuşulmasını geçtim; hazır laf gelmişken aleviliğe bir iki hakaret edeyim deyip de içine sıçtığım ağızlarıyla mal mal konuşanlar, hakkında konuştukları konuyla alakalı araştırma yapmadan kulaktan götten duyduklarıyla burada zırvalıyorlar. senin canını allah vermiş, seni herkesten üstün yaratmış. böylece istediğine küfür yağdırabilirsin. bu mudur?

allah, muhammed, ali, kuran.
bu dört sözün islam'la alakası yok mu kafasına ettiğim kuş beyinli.

alevilerin namaza bakışları, namaz hakkındaki yorumları (nasıl sünnilerin kendi yorumları varsa) vardır. sünnilerin yorumundan farklıdır.
biraz araştırın diyeceğim ama bugünkü cehaletinizi yarına taşımakta ısrarlısınız. birşey dediğinizde karşı tarafın da dediğinize denk birşeyi size dediğinde ne hissedeceğinizi düşünün de öyle deyin.

bir insanın iyi bir insan olup olmaması, aleviliğine sünniliğine bakılarak anlaşılmaz. bir ateist insan insan sıfatını hakedecek seviyede iyi de olabilir. dinine bağlı olduğu sanılan biri esasında pisliğin teki de çıkabilir.

aleviler sünnilerin mescidine yani camiye gitmez. gidenleri kendi yolundan dönmüştür. aleviler kendi mescidlerine yani cemevlerine giderler.
alevilerin kıldığı namaz da sünnilerin kıldığı namaz değildir. nasıl sünnilerin kıldığı namaz alevilerin kıldığı namaz değilse.

bak türksat 2a uydusundan ara bul. bazı tv kanallarında perşembe günleri izle, cem nasıl yapılır gör. alevilerin secdeye indiklerini gör.
gör de utan cehaletinden.