bugün

türkçe ezan geri gelsin kampanyası

destek verdiğim kampanyadır.

Türkçe ezanın o dönem tutmama sebebi bana kalirsa o dönemin 30-35 yaş üstü bireylerinin genelinin gerek Osmanlı'da doğmuş olmaları sebebiyle gerek din hassasiyeti sebebiyle Arapça biliyor olmasıydı, yani o kültürle yetişmiş ve olgunlaşmış bir neslin bunu kabullenebilmesi biraz zor oldu ve tutmadı.

ama bu dönem başka, bu dönemde artık Arapça bilen yok. yani sesi olmayan bir arap pornosunun görüntüsünü kaldır oraya bir gökyüzü resmi koy, nuh suresi diye izlet millete duygulanıp ağlamaya başlarlar ciddiyim. herkes ezan dinliyor dua okuyor hatta açıp kuran okuyor ama kimse ne yazdığını anlamiyor, hadi Arapça bilmiyorsun bari Türkçe tercümesini de oku en azından okuduğunu anla diyorsun o da bunlarda yok.

adam namaza geliyor, secdeye varinca akli dukkandaki ciragin kasadan para calip calmayacaginda oluyor, veya ne kadarlik mal satıldı acaba diye dusunuyor. adam namazdan çıkıyor, direkt göt kesmeye başlıyor. adam camiden adimini disari atar atmaz basliyor kufur etmeye. adam cenaze namazina gidiyor, tabutla selfie cekiliyor amk.

bu insanlar niye okuduklarini niye namaz kildiklarini, sadece kilmakla bir yere varilmayacagini yani dinin hayatin her alaninda uygulanmasi gerektiğini, kitapta bahsi gecen allah isimli yaraticinin gucunun çılgınlığını, emirlerine aykiri gelindiğinde uygulanacak cezalarin gaddarligini bilmiyorlar. arastirmiyorlar ve ogrenmiyorlar.

maalesef ulkemde alni secdeye varan milyonlarca insanin Allah'tan daha çok korktuklari siyasiler var, hatta siyasileri falan siktir et isteki patronundan daha çok korkuyor adam. mesela evli bir adam alni secdeye degiyor 5 vakit namazinda ama ayni fabrikada calistigi dul kadina goz koyuyor, patronunun kulağına gideceğini bildiğinden mecburen yaklasmiyor kadına cunku korkuyor, ama patron arada olmasa ya kadina zina teklif edecek veya tecavuze kalkisacak, bu tarz ornekler cok fazla ulkemizde, maalesef tanri-insanlar yarattilar kendilerine.

o yuzden ezan turkce okunsun, mesela essalatu hayrun minen nevm yerine namaz uykudan hayırlıdır densin, allah-u ekber yerine allah buyuktur densin belki millet gunde 5 vakit bunlari duya duya biraz inandığı dinin farkina varir.
güncel Önemli Başlıklar