bugün

erkeklerin acıya daha dayanıklı olması

Acıya duyarlılık yahut direnç iki cinsiyet arasında doğal olarak birbirinden farklıdır. Fakat önemli olan ise acıdan kasıt olarak ne farz edilmiştir yahut hangi konu esas alınmıştır?

Fiziksel acıya kadınlar daha dayanıklıdır. Bunun nedeni de basit olarak kadınların vücudunda bolca bulunan östrojen isimli hormonda saklıdır. Kadınların evrimsel süreçteki gelişimleri ile rahim ortaya çıkmış, bunu da çocuk doğurma olayı izlemiştir. Herkes de hemfikirdir ki bu aktivite(eylem, iş, oluş) pek bir zorlu ve acı vericidir. işte bu acıyı azaltmak ve dayanıklılığı arttırmak amacı ile kadınların ağrı ve acı eşikleri erkeklere göre yüksektedir.
Görüldüğü üzere övünülecek bir durum değil, herhangi bir cinsiyet özelliği gibi sıradan, evrim sırasında rastgele eklenmiş bir artıdır.

Bu arada, görüyorum ki ağda mevzubahsini açanlar olmuş. O konu elinizde kalabilir. Nedeni de yine başka bir hormon olan testosterondadır. Bu androjen kıl köklerini güçlendirerek, kök dayanıklılığını ve sertliğini arttırır. Bu nedenle erkekler ağda olurken daha fazla acı çekerler. Gayet basit. Bir otu çekmek ile bir ağacı yerinden sökmek elbette aynı derecede zorlu olmayacaktır.