bugün

sinan aygun un 3 milyon euro sunun kaynagi

adam ticaret odası başkanı. benim bildiğim ticaret odası başkanları o şehirdeki en büyük ve köklü şirketin genel müdürleri yada sahipleri olur. bu adam başkentin, ankara'nın ticaret odası başkanı. yani bir devlet memuru ya da basit bir esnaf değil. hatta basit bir dandirik fabrikatör değil. cebindeki 3 ytl nin hesabını yapan birisi için üç milyon ytl tabiki büyük gözüküyor. fakat bu para bu adamın sadece evindeki kasasına koyduğu bir miktar para. biraz büyük düşünmek lazım. küçük bir hesap yaparak 3 milyon ytl'nin ne kadar küçük bir para olduğunu hesaplayabiliriz.

kira giderleri, koca fabrikanın elektiriği suyu, maaşlar, araç yakıtları, faturalar bilmem ne gideri... sadece bu küçük faturaları toplasan senin benim bir ömrüme yetecek para çıkar ortaya.

iş adamında para bulunması kadar doğal bir şey yoktur. nerden geldiğini tabiki sorgulamak devletin görevi. fakat bu para bir hiç bir mesleği olmayan bir siyasetçinin kasasından çıkmamıştır. diğer yazarlarında belirtiği gibi. sorulması, sorgulanması gereken kişiler zaten bellidir.