bugün

ak parti döneminde batan bankalar

Yabancı sermaye yatırımı olmasa emin olun batacaktır. Bunlar ecevit gibi delikanlı değil ki birader.

Adam Kıbrısı bırakmadı diye amerika bir yandan avrupa bir yandan ambargoyu bir koydular memlekete dışarıdan mendil bile gelmedi.

bunlar çok üretmiş, dışa bağımlı değilmiş gibi soruyorlar ya şu havalara bitiyorum ben. Hangi bankalar battıdan ziyade hangi bankaların yabancı sermayeye açıldığını görmek lazım.

Çünkü teorik olarak yabancı sermaye demek, ülkeye ait olmayan paranın dolaşması demek.

finansbank katar, Denizbank rus, yapı kredi %50 italyan, işbank hisseleri yabancı ortaklı, halkbank hisseleri yabancı ortaklı, oyakbank hollandalılara satıldı vs. sonuç olarak bankacılıkta ülkenin yarısı yabancılara ait. tıpkı yer altı madenlerinde, limanlarda, iletişimde, ilaç ve bir çok sektörde olduğu gibi.

yerli helikopter, Altay tankı ile gazlarını alıyorlar ama ortada sadece kuru muhabbetler dönüyor. motor nerden geliyor birader diyorsun susuyor. hem yapanlar da her iktidarda ilke imza atan mühendislerimiz. ne ASELSANı ne roketsanı ne tai'yi bunlar kurdu. bunlara bütçe ayır kendi kendine yapar adamlar zaten.

ülkenin 80 yıllık birikimlerini, yer altı madenlerini satarak istikrar var deyince baba parasıyla hava atan ergenler gibi gözüküyorsunuz. Hollandadan metrobüs getirip, köprü ihalesini bile japona almana bırakıp burada insanları helikopter üretiyoruz mavalı ile uyutmayın, herkes koyun değil.