bugün

dişçi olmasına rağmen doktorum diyen tip

göz doktoru tüm tıbbi branşları tıp okurken staj ile alıyor, ekstradan 4 yıl göz branşında uzmanlaşıyor diyerek göz ile diş hekimliğini kıyaslayan argümanı çürütebiliriz. mesela bir göz hekimi diyabet hakkında bilgili olmak zorundadır ki diyabetik retinopatisi olan hastalara iyi bir yaklaşımı olsun. diyabet dahiliye-endokrinoloji konusudur. ya da yine göz doktoru nörolog kadar olmasa da nöroloji bilmelidir zira ilişkili bir çok hastalık vardır. yine bir göz doktoru bir miktar enfeksiyon hastalıkları branşına hakim olmalıdır ki gözde özel belirtisi olan mikrobiyal etkenleri bilsin ve ona göre antimikrobiyal tedavi denesin.
örnekler çoğaltılabilir. sözün özü aşağıdaki arkadaşın yaptığı gibi; ya bilmem kaç santim yukarısındaki göz ile ilgili doktorluktan ne farkı var demesin. bunu asla diş hekimini küçümsemek için yazmıyorum . ya sadece böyle aptalca kıyaslar olmasın. tamam diş hekimi kısmen temel derslerini yüzeysel olarak alıyor ama klinik derslerinin hepsini alan, iç hastalıklarından pediatrisine kadar tüm stajları veren bir göz uzmanı var orda.

edit: bu entry diş hekimlerini küçük görmek için girilmemiş olup, aşağıda dişin bilmem kaç santim üzerindeki gözle ilgilenen göz doktoru ile ne farkı var diyen moronlar için girilmiştir.