bugün

ilkokul mezunu eğitimsizlerin yüzde 70 evet demesi

birine cahil diyerek, aşağılayarak eğitebileceğini sanan insan beyanı.

şansına dünyaya geldiği ailede, annesi babası koleje yollamış, özel öğretmenler dersler tutmuş, az buçuk para var imkan var okumuş bir şekilde, geçmiş starbuckslardan entry kasan tipler bunlar.

bu tiplere sorsan bırak yüzde 70 i yüzde 90 ı doğuda veya küçük yerlerde askerlik yapmadan, çalışmadan hayatını geçirmiş tiplerdir. doğacaktı bunun gibiler 10 çocuklu köyde bir ailede. izleyecektin bunu yazan tipleri hayatı boyunca. 15 yaşında bunu vereceklerdi kocaya, 20 yaşında hakkarinin dağına er olarak salacaklardı bunları izleyecektin sonra bu küçük einsteinleri.

einstein demişken sorsan okudun yazdın da , ne kattın dünyaya, ülkeye bir türk olarak? ne üretiyorsun?. yüzde doksanı sanırım en fazla özel şirkette yöneticiyim, babamın şirketi devraldım, bilmem nerde bankacıyım, öğrenciyim zart zurt derler en fazla. aynen sen ben gibi karı kız peşinde koşarlar, ellerinde bira 3-5 kişi kikirdeyerek muhabbet ederler, akşama fb gs maçı izlerler, recep ivedik yerine shutter island falan seyrederler en fazla.

diyarbakır' da polis ne yapar, hakkari'de asker ne yer ne içer, şırnak' ta öğretmen şu an ne halt eder? umrunda değildir bu paşazadelerin.

hatta az önce biten barcelona juve maçına bakmıştır veya whatsapptan erkek arkadaşıyla kız arkadaşıyla önce sen kapat muhabbetindedir bunlar. okumuş yazmışları da böyle yurdumun. nereden mi biliyorum? her gün muhatabız sizlerle lan. kimi kandırıyorsunuz?

'yüzde 70 eğitimsiz bunların yeaaa' diyene kadar git de eğit maçan yiyorsa o yüzde 70' i. gel iktidara adam gibi milli eğitimi düzenle. yoksa sen starbuckslarda ciks mekanlarda kakara kikiri yaparsan, feto gibiler, bilmem ne cemaatleri gibiler, cüppeli gibi tipler okul da açar, yurt da açar f16 yla kafana bomba da yağdırır, o cahil vatandaşı oyuncak gibi oynatır hamur gibi yoğurur sen de ağlarsın böyle. bas git şimdi.
güncel Önemli Başlıklar