bugün

ingilizce

iyi derece konuşabildiğim dillerden biri. Mantık olarak türkçeden çok farklıdır. kelimeleri sonuna başına pek bi şey eklenmez, türkçede fiillerin sonuna eklediğimiz eklerle bir kelimeyle cümle kurabiliriz fakat ingilizcede aynı cümleyi en az üç dört kelimeyle kurulur. ingilizcenin kelime sayısı çok fazladır gerçekten ama türkçe ingilizcenin yanında yetersiz kalmaz.

türkçeyle duygularınızı daha net ifade edebilirsiniz, ingilizceylede durumunuzu daha iyi anlatabilirsiniz. Kesinlikle türkçe çok daha samimi, içten bir dildir.

ingilizce şiir yazmak için kullanışlı bir değildir, türkçe sondan eklemeli olduğu için kolaylıkla kafiyeleri alt alta sıralayabiliriz.

ingilizcede kadın erkek ayrımı diğer dillerdeki kadar belirğin değildir, kelimelerin dişisi erkeği yoktur yalnızca "o" üçüncü tekil şahısının dişisi ve erkeği vardır. türkçe ise tam anlamıyla kadın erkek eşitliği üzerine kurulmuştur.

ingilizce dogu dillerinin yanında zayıf kalır, arapça, rusca, farsca ve çince ingilizcenin yanında dilin piridir.

türkler tarafından kolay öğrenilir çünkü seslerin tamamı bizde vardır... bir türk ingilizceyi bir ingiliz kadar iyi konuşabilir fakat bir ingiliz türkçeyi asla bir türk gibi konuşamaz.