bugün

oss oncesi turbelere akin etmek

şimdi baştan gerizekalılıktır diyeceğim ama kafadan girmiş gibi olacak. o yüzden biraz bahsedeyim önce bi...

öncelikle, konu genelinden "türbeye gitmek" kısmından bakılırsa, aslında amacı doğrultusunda yapıldığında son derece hayırlı ve güzel bir hareket türbe ziyareti. peki nedir amacı? işte gidersin, o kişinin ruhuna bir fatiha okursun, dua edersin*, biraz düşünür kendine pay çıkarırsın, sonra çıkıp gidersin. evet, tüm yapılması gerekenler bunların dışında hiçbir şey değil aslında.

lakin bizim cahil, bilinçsiz, dinim dinim diyip, dininin ne olduğunun farkında olmayan insanımız ne yapmakta? özellikle bu sıkıştığı öss, ev alma, kredi, kızını evlendirme... gibi bok püsür bir sürü neden yüzünden gidip kıçının başının çaputunu demirlere bağlamakta, çoluğunun çocuğunun kalemini, üstünü başını türbeye sürmekte, üstüne bir de bilakis "günah" işlemekte.

hani, ağlamak mı lazım gülmek mi? gerçekten tam da öyle bir durum.

halbuki biraz akıllarını kullanmayı deneseler bu insanlar, o yatan adamın da onlar gibi bir "kul" olduğunun, onlara günahları-sevapları ya da hayattaki diğer olaylar üzerine herhangi bir yardımda bulunamayacak birisi olduğunun, allah'tan başka kimseden medet umulamayacağının bir farkına varsalar.

varsalar zaten böyle olmazdık...
güncel Önemli Başlıklar