bugün

13 haziran 2008 hollanda fransa maci

hollanda'nın bir dünya devine daha dalga geçercesine fark attığı maç olmuştur. hele o henry'nin golden sonra arkadaşlarını gazlaması ve 30-40 saniye sonra gelen robben'in golü... fazla gazlanmayın alırız havanızı mesajıydı adeta.

hollanda son dünya kupasının finalistlerine arka arkaya fark atmıştır da herhalde bu iş en çok romanya'ya yaradı. italya-fransa maçının berabere bitmesi durumunda romanya hollanda'ya 2 farklı yenilse bile gruptan çıkıyor. hem de 2 puanla... ölüm grubuymuş bir de bak bak... hollanda'dan az fark yiyenin çıktığı grup ölüm grubu olamaz. donadoni ve domenech efendiler oturup bir düşünsünler iyice.

maça gelirsek hollanda italya maçında olduğu gibi müthiş kontraataklar yaptı. zaten hollanda'ya karşı geriye düştüyse bir takım sonu 3 fark yemek oluyor. engelaar-robben değişikliğine belki de birçoğumuz "zaten öndesin ne gerek var" mantığıyla yaklaştıysa da robben'in hızını çok iyi kullandı van basten. yakaladığı bu jenerasyon ve oynadığı bu futbolla hollanda sadece bu turnuvanın değil önümüzdeki 3-4 turnuvanın da favorisi gibi gözüküyor. tabi kadrosunu muhafaza edebilirse...

domenech'i ise anlamak mümkün değil. defansın önünde makalele-toulalan gibi hücum gücü olmayan ön liberolar oynarken tek santrafor henry ile maça başlıyor. kanat oyuncusu olan ribery'i de arkasında serbest oynatıyor. ayrıca formu çok düşük malouda'dan da vazgeçmiyor. govou tercihi ise iyiydi etkili oldu sağ kanatta govou. henry'nin yanına ikinci santrafor girdiğinde ise fransa daha etkili olmaya başladı ve pozisyonlar yakaladı. çift ön libero kullanıyorsan çift santrafor kullanacaksın. tıpkı isviçre maçının ikinci yarısındaki kadromuz gibi. domenech ile bu işin olması zor gözüküyor. fransa erken veda edecek bence turnuvaya.