bugün

13 haziran 2008 hollanda fransa maci

(bkz: joga bonito)
aldığımız haberlere göre fransaya tecavüz eden hollandanın ceza alacağı ve bundan sonraki maçları geç saatlerde oynayacağı bildirilmiş. atv ise kırmızı nokta koyacakmış maçlara. bu maçı izledikten sonra acaba bir ihtimal ya, hollanda ile ile karşılaşsaydık diye düşünüp bu erotik filmi korkuya çevirmek de mümkünmüş.

sakin kafa ile maçı kısaca özetlemek isterim;

içlerinde birçok zenci futbolcunun bulunduğu mavili takım fransa idi. biraz daha dikkatli bakarsanız türkiye de de futbol oynama şerefine nail olmuş iki futbolcu vardı sahada. biri suratı yara bere içinde olan cyborg riberry, diğeri uçan manda alnelka...

arama kurtarma ekipleri gibi giyinen parlak fosforlu formalı hayvanlar (insan olamazlar diye yazdım) ise hollanda. hani şu herşeyin özgür olduğu karma ülke.

hollandanın bir galibiyeti çeyrek finali garantiler, fransanın galibiyeti ise götü kurtarır durumdaydı maçtan önce. maçı özetleyetim, maç çok hızlı başladı.

fransa sağlı sollu geldi ama kapıcı van der sar ı geçemedi. taç çizgisine yakın bir yerden kullanılan kornerde kuyt sağlam bir kafayla temiz bir gol attı. hollanda 1-0 öne geçti. kuytun hayvani fiziğinin yanı sıra thuramın da o topu kesmesi lazımdı, sağlık olsun. golden sorna çıldıran fransa, sağdan riberry ile, soldan riberry ile ortadan riberry ile henrye ulaşmaya çalışıyordu. bir ara bu adam insan değil, yorulmuyor diye düşündük.

fransa ataklarından sıkılan portakallar "arkdaşlar bu fransa durmayacak, biz en iyisi bunlara neroşiloji endokronloji yapalım hemen kendilerine gelirler" diye düşünerek van persie ile skoru 2-0a getirdiler.

bu fransa dağılır diye düşünürken, hanry sade ama klas bir dokunuşla 2-1 yaptı. tam da işte bu takım toparlanır ve en azından bir beraberlik alır diye düşünürken, araya giren roben "arkadaşlar bu güne kadar çok gol gördük, hepimiz yıldızız, atıyor attırıyoruz, ama içimden öyle bir gol atasım geldi ki.." dedi ve sıfır sayılabilecek bir yerden ön direkte kaleci, ve iki tane de fransız defansına aldırmadan jeneriklik bir gole imza atıp sözünü tuttu. 3-1. henrynin kaleci coupet'e sinirli bakışları gözlemlendi. içinden "aq ben atıyorum, bu salak yiyor" demiştir.

son bölümlerde kaleciler hariç herkes hala delicesine koşuyordu. top bi orda bi burada... ceza sahası önünde topla buluşan şınayder, sağa verecekti vermedi, sola verecekti fikir değiştirdi, önünde de iki adam var, kendi ekseni etrafında dönüp öyle bir vurdu ki, top bile şaşırdı doksana giderken.. ulan yeter böyle futbol mu olur dedi.

kısacası, italya maçında süper oynayan hollanda bu maçta daha da iyisini yapıp farklı kazanmıştır. kupanın en önemli favorisidir. finalin adı bellidir. diğeri için kime göre neye göre denilebilir.