bugün

amaçsız yaşamak

uçuk hayallerin sonunda hayatı heba etmektense tercih edilebilecek bir yaşam formatı.

kısaca günü yaşamak diyelim biz buna. biraz irdeleyelim, şimdilik 9 madde yazdım:

1- kul hakkı yemez diye düşünüyorum. amaç olmayınca bir ön sırayı haksız yere kapmanın manası yoktur gözünde.

2- ulaşılmayacak noktaları hayal edenlerin günün birinde (belki hayatına kıyacağı gün) çok büyük hayal kırıklığı yaşama ihtimali sıfır.

3- ortalama insan ömrünü 70 yıl dersek, ekmek parasını kazanmak haricinde pek bir şeyi dert edinmeyeceği için ömrünü sağlıklı geçirecektir. gereksiz gere sinir olmayacak, midesi ağrımayacaktır. bilim gösteriyor ki çoğu hastalığın sebebi stres.

4- takacağı pek bir şey olmayacağı için neşeli olacak ve çevresindeki insanların yaşama sevincini artıracaktır. suratsız insanlarının günümüzü nasıl mahvettiklerini bir düşünün.

5- zamanın kölesi değil efendisi olacaktır. bir şeyler için geç kaldığını düşünüp panik içinde ne yaptığını bilmeyen insanlardan olmayacaktır.

6- amirlerinden bir beklentisi olmayacağı için yalaka olmayacaktır. eğilmeyecek ve başı hep dik gezecektir. kimsenin karşısında el pençe divan durmayacak insanlık onurunu ayaklar altına almayacaktır.

7- amaçsız olduğu için yalana ihtiyaç duymayacaktır. neyse odur onun için. yalanlarla birilerinin hayatını karartmayacaktır.

8- ihtiyacı dışında bir şey almayacağından kresi kartı borçunun altında ezilmeyecektir. kazandığı kadar borçlanacaktır en fazla.

9- beklentileri yüksek olmadığı için karnı tok olacak, kimseyi dolandırmayacaktır. sahtekarlık yapmayacaktır.