bugün

bana old and wise ı çal

fikrimce güzel filmdir...
evet, öncelikle belirtmek gerekir ki,
duygular ve ifade edilmek istenen durumlar belki gereğinden biraz daha ön planda, biraz daha fazla belirgin işlenmiştir. belki, zeki demirkubuz'un ilk filmi olan c-blok'ta da görebileceğimiz gibi yansıtma egosu biraz ağır basar.
fakat;
e tamam iyi de, bir insanın profesyonelliğe adım atmadaki ilk çalışmalarından biri, bu denli hassas ayarlarla ölçülmeli midir? emeklemeden yürüyen insan yok mu? vardır. fakat bütün insanlar emeklemeden yürümelidir diye bir önermeyi doğrulamaz bu. aslolan, emekleme dönemindeki efordur.

şimdi, kısa filmde, müziklerin seçimi, büyük şehirlerin, büyük şehir hayatlarının bunalım kısmını oluşturacak yapıda müzikler. şehir akşamlarında otomobilde trafikte dinlenen joy fm gibi... yani hem şehirden, hem de değil. bu açıdan, şehirli olup da bir yandan tamamen hayattan bağımsız yaşayan başrol oyuncusu vb. fevkalade güzel seçimler ve eşleşmeler. yani boş bir film değil. mantıklı hazırlanmış bir film.

ha ayrıca, bu film ile eşleşmiş şarkı zaten ismine yazılmış. fakat her dinleyişte nedendir john lennon'un working class hero melodisi gezinir ortalıkta.